Πώς να καθαρίσετε τη βεράντα σας για το καλοκαίρι

Τρίτη, 04 Ιούνιος 2019 20:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς να καθαρίσετε τη βεράντα σας για το καλοκαίρι

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ήρθε σίγουρα η στιγμή να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στη βεράντά σας. Είναι, εξάλλου, η εποχή, το καλοκαίρι, που περνάμε περισσότερο χρόνο στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Κι αυτοί οφείλουν να είναι καθαροί και τακτοποιημένοι.
Τα τρία σημεία στη βεράντα ή το μπαλκόνι σας που οφείλετε πρωτίστως να φροντίσετε είναι α. τα κάγκελα, β. τα πλακάκια και οι τοίχοι και γ. τα έπιπλα. Επίσης, εφόσον μιλάμε για το μπαλκόνι σας, καλό είναι να φροντίσετε να πλύνετε τις τζαμαρίες και τις μπαλκονόπορτες.

#1 Κάγκελα. Το πρόβλημα που ίσως κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι η σκουριά που πιθανότατα έχει εμφανιστεί σε κάποια σημεία. Τα μεταλλικά κάγκελα είναι επιρρεπή στην υγρασία του χειμώνα και μπορούν να σκουριάσουν. Με μια συρματόβουρτσα ή ένα σφουγγάρι λείανσης μπορείτε να τρίψετε τα σημεία που έχουν πρόβλημα, έχοντας επιπλέον βοήθεια από ένα μπολ με νερό στο οποίο έχετε ρίξει ξύδι ή λεμόνι. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε αφαιρετικά σκουριάς στο εμπόριο για να εφαρμόσετε στα προβληματικά σημεία. Αν, ωστόσο, η σκουριά δεν υποχωρήσει μ’ αυτούς τους τρόπους, τότε ίσως χρειαστεί να περάσετε ένα χέρι με μπογιά τα κάγκελά σας.

#2 Πλακάκια και τοίχοι. Τα περισσότερα μπαλκόνια είναι στρωμένα με πλακάκια. Για να τα καθαρίσετε απομακρύνετε όλα τα έπιπλα και τις γλάστρες για να μην μείνει κανένα σημείο ακαθάριστο. Ρίξτε χλωρίνη ή σόδα ή ξύδι ή καθαριστικά μέσα στον κουβά της σφουγγαρίστρας σας και ξεκινήστε το καθάρισμα. Αν υπάρχουν σημεία στα οποία η βρωμιά επιμένει, τρίψτε επίμονα με μια βούρτσα ή ένα πανί.
Όσο για τους τοίχους, μπορείτε να τους σαπουνίσετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και μετά με το λάστιχο να απομακρύνετε τις σαπουνάδες. Αν πάλι διαπιστώσετε ότι υπάρχουν σκασίματα ή μούχλα σε κάποια σημεία, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε άλλες διαδικασίες (για να απομακρύνετε τη μούχλα) και να προχωρήσετε σε βάψιμο.

#3 Έπιπλα. Καλό είναι τα έπιπλα που μένουν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, ιδίως τα ξύλινα, στη διάρκεια του χειμώνα, να έχουμε φροντίσει να τα έχουμε καλύψει για να μην είναι εκτεθειμένα στη βροχή και τον ήλιο. Διαφορετικά φθείρονται και χάνουν το χρώμα τους. Για να τα καθαρίστε, απομακρύνετε τα καλύμματα και τα περάστε τα μ’ ένα πανάκι που έχετε βουτήξει σε νερό με ξύδι. Καλό θα ήταν να τα περάσετε κι ένα χέρι με προστατευτικό βερνίκι που διατηρεί το ξύλο αναλλοίωτο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti