10 tips για να επανέλθεις στα κιλά σου μετά τις διακοπές

Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 19:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
10 tips για να επανέλθεις στα κιλά σου μετά τις διακοπές

Όταν νιώθεις ότι πεινάς ενώ δεν έχουν περάσει 2-3 ώρες από το προηγούμενο γεύμα σου, τότε είναι πολύ πιθανό να… διψάς. Οπότε, πιες ένα ποτήρι νερό και περίμενε δέκα λεπτά. Το πιο πιθανό είναι να σου περάσει η όρεξη για φαγητό ή αναψυκτικό.
Το καλύτερο σνακ είναι να φας ένα δυο φρούτα πάντα μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς. Ο γλυκαιμικός δείκτης δε θα τρελαθεί και θα χορτάσεις με σωστό τρόπο για όσο χρειάζεται.
Πίνε νερό. Και τα εσωτερικά όργανα ενυδατώνονται και ό,τι δε χρειάζεται πλέον ο οργανισμός σου βρίσκει τον δρόμο για την έξοδο. Γιατί οι τοξίνες δε θα φύγουν από μόνες τους, αντίθετα θα μείνουν στον οργανισμό σου για να γίνουν, στην καλύτερη περίπτωση, κυτταρίτιδα.
Δε χρειάζεται να τρως κρέας και σαλάτα για να αδυνατίσεις ή να ξεφουσκώσεις. Τα όσπρια μπορούν να προσφέρουν όση πρωτεΐνη χρειάζεται ο οργανισμός σου χωρίς να παλέψει το σώμα να πέψει τόσο κρέας. Κάνε μια σαλάτα με πολλά πράσινα λαχανικά, με λίγο λάδι, με λίγες κουταλιές από όσπρια και λίγο ρύζι. Σου υπόσχομαι ότι θα ξαναπεινάσεις τρεις ώρες μετά, και όχι νωρίτερα.
Κατά τα άλλα, η διατροφή σου χρειάζεται να έχει σαλάτα, σαλάτα και σαλάτα! Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν φωτοχημικά που παρασύρουν από τον οργανισμό ό,τι βλαβερό υπάρχει. Οπότε, τρώγοντας μια σαλάτα σε κάθε γεύμα, είναι σαν έχει βάλει γκολ σχεδόν από τα αποδυτήρια.
Ναι, χρειάζεται να κόψεις το ψωμί για κάποιες ημέρες. Το ψωμί δεν είναι μόνο ότι έχει γλουτένη. Έχει αλάτι, ζάχαρη, μαγιά που μπορούν να σε φουσκώσουν ή να σε καθυστερήσουν στο να επιτύχεις τον στόχο σου. Για λίγες ημέρες ίσως σου λείψει, σύντομα όμως θα βρεις την ισορροπία σου και θα νιώσεις χάρμα.
Το ξέρεις ότι τα αναψυκτικά, ακόμα και αυτά που δεν έχουν καθόλου ζάχαρη, τρελαίνουν -κυριολεκτικά όμως- τον οργανισμό σου; Έχουν κάποια συστατικά που εμποδίζουν να φτάσει το σήμα ότι χόρτασες από τα κύτταρα στον εγκέφαλο. Θέλεις να πληρώσεις ένα τέτοιο τίμημα για μια τόσο υπερεκτιμημένη απόλαυση;
Ναι, χρειάζεται να πεις όχι στη ζάχαρη. Δεν τη χρειάζονται ούτε τα παιδάκια που έχουν μεγάλες ανάγκες για ενέργεια, γιατί να την έχουμε ανάγκη εσύ κι εγώ; Να θυμάσαι ότι η ζάχαρη ζητάει ζάχαρη και ότι όταν πέσεις σε αυτή την παγίδα, βγαίνεις μόνο με αρκετή προσπάθεια. Γιατί να το ζήσεις αυτό;
Να θυμάσαι ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι γυμναστική. Άσκηση. Οξυγόνο. Κίνηση. Ιδρώτα. Κάψε τις τοξίνες, την αδρεναλίνη, τον θυμό, την κούραση, τον εκνευρισμό, την αναποφασιστηκότητα. Αν δεν κινηθείς τώρα, τα κιλά που θα συσσωρεύονται στο σώμα σου και με το πέρασμα των ετών θα γίνονται όλο και περισσότερο. Σε φαντάζεσαι;
Και να κοιμάσαι καλά. Ο καλός ύπνος θα σε βοηθήσει πολύ αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά στο να ισορροπήσουν οι ορμόνες και να βρεις τον καλύτερο εαυτό σου πνευματικά, συναισθηματικά αλλά και σωματικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti