Τα 5 λάθη που κάνουμε στην απομάκρυνση των λεκέδων

Τρίτη, 27 Αύγουστος 2019 20:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα 5 λάθη που κάνουμε στην απομάκρυνση των λεκέδων

Φοράς το αγαπημένο σου λευκό φόρεμα και ετοιμάζεσαι για το ραντεβού. Μόλις πας να βγεις, τσουπ!, κάτι θα πέσει πάνω του (νόμος!). Καφές, μέικ απ και ορίστε ο λεκές πάνω στο ρούχο.
Οι λεκέδες μπορεί να γίνουν εφιάλτης! Κάποιοι αφήνουν στάμπες και όσο κι αν τρίβεις δεν φεύγουν με τίποτα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι και πολύ σοφή κίνηση σύμφωνα με τον Tom Harari, CEO και συνιδρυτή του Cleanly, υπηρεσίας καθαριστηρίων στη Νέα Υόρκη.
Τα καθαριστήρια ξέρουν ακριβώς πώς να αφαιρούν και τους πιο απαιτητικούς λεκέδες από τα ρούχα μας αλλά και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι.
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε λάθος όσον αφορά στη διαδικασία για την απομάκρυνση των λεκέδων.
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι περισσότεροι κάνουμε 5 πολύ συνηθισμένα λάθη όσον αφορά στον καθαρισμό των λεκέδων:

Περιμένεις πολύ καιρό για να το πας στο καθαριστήριο. Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις. Αν ένας λεκές δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, θα κάνει στάμπα και θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Όσο πιο γρήγορα το πας στους ειδικούς, τόσο το καλύτερο για το ρούχο σου.
Τρίβεις τον λεκέ. Δεν πρέπει ποτέ να τρίβεις έναν λεκέ. Οι ίνες του ρούχου αρχίζουν να φθείρονται και ο λεκές εμποτίζεται στο ύφασμα.
Καθαρίζεις τον λεκέ από το κέντρο. Ξεκίνα από έξω προς τα μέσα και όχι από το κέντρο του λεκέ. Έτσι, δεν κάνεις τον λεκέ να εξαπλώνεται.
Χρησιμοποιείς ζεστό νερό. Το καυτό νερό μπορεί να εμποτίσει τον λεκέ στο ύφασμα. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις νερό, προτίμησε το χλιαρό.
Βάζεις χλωρίνη ή λευκαντικό. Όσον αφορά στα ευαίσθητα ρούχα, δεν πρέπει να βάζεις λευκαντικό στους λεκέδες. Είναι ένα δυνατό χημικό που μπορεί να καταστρέψει το ρούχο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα