“Έχεις φωτιά;” To smirting ένας πολύ καλός λόγος για να μην καπνίζεις μέσα στα bar

Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 22:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
“Έχεις φωτιά;” To smirting ένας πολύ καλός λόγος για να μην καπνίζεις μέσα στα bar

Ο νόμος για την απαγόρευση του τσιγάρου στους δημόσιους χώρους, τις καφετέριες και τα bar εφαρμόζεται ήδη εδώ και λίγο καιρό, με τους μεν καπνιστές να έχουν χάσει τη βολή τους και να πρέπει να βγαίνουν έξω για να απολαύσουν το τσιγάρο τους και τις αντιπαραθέσεις να δίνουν και να παίρνουν με το τηλέφωνο 1142 για τις καταγγελίες να έχει πάρει φωτιά.

Μέσα σε όλη αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων η οποία έρχεται για να μείνει προφανώς, οι καπνιστές δεν περίμεναν ότι θα υπάρχει μια ενδιαφέρουσα διάσταση η οποία θα έχει να κάνει με το φλερτ. Αυτή λοιπόν λέγεται smirting και είναι η γνωριμία που γίνεται όταν οι θαμώνες βγαίνουν έξω να καπνίσουν έχοντας ένα κοινό: το κάπνισμα.

Αυτή είναι μια συνήθεια που υπάρχει στην Ευρώπη όσα χρόνια εφαρμόζεται και ο σχετικός νόμος, δηλάδη 15 και ξεκίνησε από την Ιρλανδία τον Ιανουάριο του 2004. Προέρχεται από την ένωση των δυο λέξεων του smoking και του flirting και έτσι προκύπτει το smirting, που σημαίνει καπνίζω και παράλληλα φλερτάρω.

Οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων θέλοντας να κρατήσουν ικανοποιημένους τόσο τους καπνιστές όσο και τους μη καπνιστές πελάτες τους, δημιούργησαν για τους πρώτους ειδικούς εξωτερικούς χώρους στους οποίους μπορούσαν να καθίσουν και να απολαύσουν το τσιγάρο τους με την άνεσή τους με αποτέλεσμα αυτή η όμορφη ατμόσφαιρα να κάνει τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά, να ζητούν ο ένας στον άλλο αναπτήρα ή τασάκι κι έτσι να ξεκινούν γνωριμίες και να γίνεται παιχνίδι όχι μόνο μέσα πλέον στα bar αλλά και έξω από αυτά.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγεις από το νυχτερινό μαγαζί που έχεις πάει για να καπνίσεις το τσιγάρο σου, μην ξεχάσεις ότι σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις γνωριμίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος