3 τρόποι να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα της ντουλάπας σου

Παρασκευή, 03 Ιανουάριος 2020 20:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
3 τρόποι να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα της ντουλάπας σου

Οι μυρωδιές μάς επηρεάζουν πολύ και συχνά μπορούν να μας προκαλέσουν συγκεκριμένα συναισθήματα. Έχει αποδειχθεί δια της επιστήμης! Γιατί να μη χρησιμοποιήσεις τη δύναμη των αρωμάτων για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου καθημερινά; Δε θα ήθελες να ανοίγεις την ντουλάπα σου και τα ρούχα σου να μυρίζουν τόσο όμορφα, που θα θες να τα φορέσεις με χαρά; Ο καλύτερος τρόπος να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα, είναι να χρησιμοποιείς το σωστό απορρυπαντικό και μαλακτικό, ώστε να μην κρατούν πάνω τους δυσάρεστες οσμές.

Ωστόσο κάποιες φορές η κλεισούρα ή η υγρασία της ντουλάπας κάνει τα ρούχα να βγάζουν μια περίεργη οσμή, που δεν τη σώζει και το πιο αρωματικό απορρυπαντικό. Ορίστε ορισμένα tips με τα οποία θα κάνεις το καθημερινό άνοιγμα της ντουλάπας μια ευχάριστη εμπειρία.

Αιθέρια έλαια

Τα υψηλής ποιότητας αιθέρια έλαια προέρχονται από φυτά και άλλα φυσικά συστατικά. Έχουν συμπυκνωμένο άρωμα που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να κάνει τα ρούχα σου να μυρίζουν τέλεια. Μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου, σε καθαρό βαμβάκι ή χαρτί κουζίνας και να τα τοποθετήσεις σε κάποια γωνιά της ντουλάπας. Μην ξεχνάς να τα αντικαθιστάς κάθε 4 εβδομάδες. Κάποια αιθέρια έλαια -αποδεδειγμένα- απωθούν και το σκόρο, άρα μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Μπάρες σαπουνιού

Τα αρωματικά σαπούνια χαρίζουν το άρωμά τους σε ό,τι τα περιβάλλει. Χρησιμοποίησε μπάρες φυσικού σαπουνιού (τα χειροποίητα είναι τα καλύτερα), τύλιξέ τες σε καθαρό ύφασμα και βάλτο σε κάποια γωνιά της ντουλάπας, του συρταριού ή και μέσα στη βαλίτσα σου. Φρόντισε το ύφασμα να είναι λεπτό και να μπορεί το άρωμα να το διαπεράσει, χωρίς όμως να αφήνει το σαπούνι να αγγίξει τα ρούχα.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για να αφαιρεί δυνατούς λεκέδες. Όμως απορροφά αποτελεσματικά τις οσμές, καθώς και την υγρασία. Πρόσθεσε 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας μέσα σε κάποιο πλαστικό κουτάκι (χωρίς καπάκι) και τοποθέτησέ το μέσα στη ντουλάπα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti