Ο τρόπος για να δείχνουν τα πάντα στην ντουλάπα σου σαν καινούργια

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020 18:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο τρόπος για να δείχνουν τα πάντα στην ντουλάπα σου σαν καινούργια

Αν ξεκινήσεις να συμπεριφέρεσαι στα ρούχα και τα αξεσουάρ της ντουλάπας σου με προσοχή, θα συνεχίσουν να δείχνουν φανταστικά και σαν καινούργια για πολλά χρόνια. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας. Σου βρήκαμε τους τρόπους να τα καταφέρεις.

Τα δερμάτινα παπούτσια
Μην αποθηκεύεις τα δερμάτινα παπούτσια σου σε πλαστικά κουτιά, γιατί απομονώνουν την υγρασία και μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα τους. Αντίθετα επίλεξε κουτιά και συσκευασίες που θα αφήνουν τα παπούτσια σου να «αναπνεύσουν». Επίσης, φρόντισε να κάνεις συνήθειά σου το καθάρισμα των παπουτσιών σου. Δεν θα σου πάρει πολύ. Πρόσεξε να μην τους απλώνεις απευθείας το βερνίκι γιατί μπορεί να «κλειδώσει» τη σκόνη και να τα καταστρέψει σταδιακά. Θυμήσου κάθε φορά που θα τα βγάζεις να τα καθαρίζεις με ένα πανί από τη σκόνη και τη βρωμιά.

Φρόντισε τα sneakers σου
Μην πλένεις τα κορδόνια τους τρίβοντάς τα γιατί θα τα κάνεις να ξεφτίσουν. Αντίθετα βύθισε τα σε μία λεκάνη με νερό και ένα λευκαντικό και άσε τα να μουλιάσουν. Μην πλένεις τα παπούτσια σου -κι αν το κάνεις φρόντισε να στεγνώσουν καλά για μέρες πριν τα φορέσεις. Επίσης, δοκίμασε να καθαρίσεις τους λεκέδες εξωτερικά με μία οδοντόβουρτσα, στην οποία θα έχεις βάλει νερό και σαπούνι.

Το λευκό T-Shirt
Εδώ μην φοβηθείς το πλυντήριο. Τα βαμβακερά και τα λευκά είδη είναι απίστευτα ανθεκτικά. Ο καλύτερος τρόπος να τα καθαρίσεις είναι σε ένα ειδικό πρόγραμμα για βαμβακερά στο πλυντήριο. Για να φύγουν οι κιτρινίλες δοκίμασε να το βυθίσεις σε μία λεκάνη με μαγειρική σόδα και νερό για περίπου 30 λεπτά πριν το πλύσιμο

Κράτα περισσότερο τα καλσόν σου
Πλύνε τα στο χέρι και άσε τα να στεγνώσουν φυσικά. Στη συνέχεια βρες ένα ράφι στη ντουλάπα σου και φύλαξε τα μακριά από μεταλλικές ζώνες ή λεπτομέρειες που μπορεί να τα κάνουν να φθαρούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα