Τα 4 οφέλη που κερδίζεις όταν σταματάς να φοράς σουτιέν

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 16:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα 4 οφέλη που κερδίζεις όταν σταματάς να φοράς σουτιέν

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο μπορούμε να ευχαριστήσουμε την καραντίνα (τρόπος του λέγειν φυσικά), είναι ότι απαλλαχθήκαμε από το σουτιέν σε καθημερινή βάση. Η καραντίνα έγινε για τις γυναίκες, #nobra day.
Οι ειδικοί σου δίνουν 4 καλούς λόγους για να μείνεις μακριά από το σουτιέν, τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει η καραντίνα.

Βελτιωμένο σχήμα και μυς
Υπάρχουν αποδείξεις που δείχνουν ότι τα σουτιέν κάνουν τεμπέληδες τους μυς και τους συνδέσμους που υποστηρίζουν το στήθος. Και αυτό οδηγεί πιο γρήγορα στη χαλάρωση. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι όταν δεν φοράς σουτιέν για αρκετό καιρό, το στήθος πέφτει. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο. Αποδεικνύεται ότι, με την πάροδο του χρόνου, το στήθος γίνεται πιο σφιχτό και στρογγυλό. Απλώς, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τις γυναίκες με μεγάλο στήθος, μέχρι να προσαρμοστεί η πλάτη και ο θώρακας.

Καλύτερη κυκλοφορία
Δεν είναι τυχαίο που κάνεις ένα «αααα» ανακούφισης κάθε φορά που βγάζεις το σουτιέν σου. Μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αίματος στα τοιχώματα της πλάτης και του στήθους, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκού πόνους. Και η βελτίωση είναι περισσότερο αισθητή σε γυναίκες με μεγάλο στήθος, εφόσον το εσώρουχο γίνεται πιο στενό πάνω τους.

Μεγαλύτερη άνεση χωρίς σουτιέν
Έχουμε συνηθίσει τόσο την παρουσία του σουτιέν, που στην αρχή μπορεί να νιώσεις εκτεθειμένη, ακόμα και μέσα στο σπίτι σου. Η άνεση που επέρχεται με τον χρόνο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε καλύτερο ύπνο. Άντε να το ξαναβάλεις μετά.

Καλύτερη υγεία δέρματος
Όταν το δέρμα δεν αναπνέει σε μία συγκεκριμένη περιοχή, παγιδεύεται ιδρώτας, υγρασία και σκόνη. Αυτό, μοιραία, οδηγεί σε ερεθισμένο δέρμα και κλειστούς πόρους. Δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο στήθος για να σου συμβεί. Αλλά όσο μικρότερο το στήθος, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες. Μπορεί να πάθεις ακόμα και ακμή στην περιοχή, αν γυμνάζεσαι και μένεις μετά με το ιδρωμένο σουτιέν που φορούσες στην άσκηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα