Τι σχέση έχει το πόσο νερό πίνεις με την ερωτική σου διάθεση

Πέμπτη, 30 Απρίλιος 2020 19:39 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι σχέση έχει το πόσο νερό πίνεις με την ερωτική σου διάθεση

Το νερό είναι απαραίτητο και αυτό είναι κάτι που ήδη ξέρεις. Πρέπει να πίνεις αρκετό κάθε μέρα, αλλά να φροντίζεις να μην το παρακάνεις. Όσο καλοκαιριάζει, ο κίνδυνος της αφυδάτωσης καραδοκεί και δεν είμαστε τώρα για τέτοια.Αυτό όμως που δεν περιμέναμε να ακούσουμε και είναι ένα ακόμα πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη νερού, αφορά στην ερωτική μας ζωή. Πιο συγκεκριμένα, στη λίμπιντο και στο πόση διέγερση έχεις κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πώς καταλαβαίνεις την αφυδάτωση

Είναι εύκολο να μπερδευτείς εφόσον δεν νιώθεις να διψάς. Αφού δεν νιώθεις την ανάγκη να πας μέχρι την κουζίνα για να πιεις ένα ποτήρι νερό, πώς γίνεται να είσαι αφυδατωμένη; Ένας τρόπος να το καταλάβεις είναι από την πεσμένη ερωτική διάθεση. Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο αίτιο (σωματικό ή ψυχολογικό) η έλλειψη νερού μπορεί να εξηγεί πολλά.


Έλλειψη νερού και μείωση σεξουαλικής όρεξης

Κι όμως, η αφυδάτωση συμβάλει σημαντικά στην κολπική ξηρότητα, την κούραση, τους πονοκεφάλους και τον εκνευρισμό. Δεν έχεις καμία διάθεση να κάνεις σεξ και το σώμα σου σε ενημερώνει για αυτό. «Η επαρκής ενυδάτωση είναι σημαντική για τη γυναικεία σεξουαλική ανταπόκριση. Αφενός γιατί διευκολύνει τη φυσική λίπανση, αφετέρου γιατί βοηθά στο να έχεις οργασμό» εξηγεί η ειδικός του σεξ Patricia Johnson και ας βάλω να πιω ένα ποτήρι νερό.
Εκτός των άλλων, η αφυδάτωση ισούται με μεταφορά λιγότερου οξυγόνου στα αναπαραγωγικά όργανα. Αν λοιπόν σκεφτείς ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ενυδατώνεται επαρκώς, μόλις απέκτησες έναν ακόμη σοβαρό λόγο για να αρχίσεις να πίνεις περισσότερο νερό.

Mην περιμένεις θαύματα αμέσως

Αν δεν ενυδατώνεσαι αρκετά, χρειάζεται χρόνος. Σύμφωνα με τους ερευνητές, 6 ποτήρια νερό την ημέρα είναι μία καλή αρχή. «Χρειάζεται χρόνος μέχρι να φτάσει το νερό στα κύτταρα του οργανισμού. Φρόντισε να πίνεις νερό μέσα στη μέρα και όχι μία φορά και πολύ. Αν νιώθεις πονοκέφαλο πριν το σεξ, δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό και περίμενε 20 λεπτά. Υπάρχει περίπτωση να βρήκες λύση στο πρόβλημα. Μπορεί και όχι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος