Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι των πιάτων

Πώς να το κρατήσεις καθαρό για περισσότερο

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020 19:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι των πιάτων


Το σφουγγάρι των πιάτων μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού. Για αυτό οι κανόνες και τα tips που ακολουθούν είναι ζωτικής σημασίας για μία πραγματικά καθαρή κουζίνα.

Όσα απορρυπαντικά κι αν χρησιμοποιείς κάποια πράγματα θέλουν ιδιαίτερη προσοχή αν θέλεις να έχεις μία πραγματικά καθαρή κουζίνα. Ακολουθούν όσα πρέπει να προσέξεις για να διατηρήσεις το σφουγγάρι των πιάτων σου χωρίς βακτήρια και οσμές για πολύ περισσότερο.

Καθάρισε σε βάθος το σφουγγάρι σου

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνεις τα βακτήρια από το σφουγγάρι κουζίνας είναι να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων. Ακόμα μία συσκευή που εξαλείφει σχεδόν το 100% των βακτηρίων είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, όμως θέλει πολλή προσοχή. Το σφουγγάρι πρέπει να είναι καλά βρεγμένο πριν μπει στον φούρνο και δεν πρέπει να μείνει πάνω από 1 λεπτό. Αν το σφουγγάρι είναι στεγνό μπορεί να πάρει φωτιά.

Πέταξε το σφουγγάρι των πιάτων πριν μυρίσει

Στράγγιξε πάρα πολύ καλά το σφουγγάρι των πιάτων μετά από κάθε χρήση. Να θυμάσαι ότι ένα νωπό σφουγγάρι είναι το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια. Φρόντισε να το πλένεις μέρα παρά μέρα, ρίχνοντάς του βραστό νερό ή μερικές σταγόνες χλωρίνης. Καλό θα ήταν να το αντικαθιστάς κάθε 2 ή 3 εβδομάδες.

Μην χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι για όλη την κουζίνα

Για να αποφύγεις την εύκολη ανάπτυξη βακτηρίων στο σφουγγάρι σου και να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, φρόντισε να μην χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι για όλες τις επιφάνειες της κουζίνας και για τα πιάτα σου. Αντίθετα, επίλεξε διαφορετικό σφουγγάρι για κάθε χρήση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti