Επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία

Παρασκευή, 31 Ιούλιος 2020 19:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία

Σβήνοντας μια μια τις ημέρες από το ημερολόγιο, συνειδητοποιείς πως σε 4 περίπου μέρες οι διακοπές σου θα είναι επιτέλους πραγματικότητα και ότι το μαγιό σου σε καλεί. Βέβαια, εκεί που τις περίμενες πως και πως, ξαφνικά σε πιάνει μια αναστάτωση γιατί συνειδητοποίησες πως αυτό που σε πιέζει αυτή την στιγμή, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο η κοιλίτσα που είναι σαν καραμελίτσα και είναι λίγο πιο φουσκωμένη το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα, μερικές ασκήσεις last minute, όπως ροκανίσματα, σανίδα, ανυψώσεις ποδιών, θα βοηθήσουν σημαντικά στο να επαναφέρεις την κοιλιά σου στα ίσια της, όμως μην ξεχνάς πως η διατροφή συνδέεται άμεσα με το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο και επειδή έχεις ακόμα μερικές μέρες μπροστά σου μέχρι να βγεις στην παραλία ξέγνοιαστη ή επειδή θέλεις να βάλεις τέλος πάντων το αγαπημένο σου φόρεμα μεθαύριο το βράδυ, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις τις παρακάτω τροφές, για άμεσο αποτέλεσμα.


Απέφυγε λοιπόν:

Τα γαλακτοκομικά:
Τυρί, γάλα, γιαούρτι, milkshake που περιέχουν λακτόζη, προκαλούν αρκετά συχνά προβλήματα στην πέψη με αποτέλεσμα να νιώθεις την κοιλιά σου σφιχτή και πρησμένη.

Τις πατάτες:
Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε άμυλο προκαλεί κατακράτηση υγρών και αέρια στην κοιλιά. Ειδικά αν είναι και τηγανιτές, το τηγανισμένο λάδι επιβαρύνει επιπλέον την κατάσταση αλλά και το στομάχι σου.

Junk food:
Γενικά πρέπει να τα αποφεύγουμε, αφού τα trans λιπαρά που περιέχουν δεν βοηθούν καθόλου στην διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Aπέφυγε βαριά γεύματα, όπως πίτσες, σουβλάκια, burgers, τα οποία μπλοκάρουν τον μεταβολισμό.

Τα όσπρια:
Όλοι γνωρίζουμε πως τα φασόλια, εκτός από αέρια, προκαλούν και φοβερό πρήξιμο στο έντερο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα περισσότερα όσπρια (φακές, ρεβίθια, edamame, φάβα κλπ κλπ) περιέχουν ραφινόζη που προκαλεί εντερικά αέρια. Μείνε μακριά τους λοιπόν σε τέτοιες στιγμές.

Την μαγιονέζα:
Αν μπορείς να την περιορίσεις εντελώς από την διατροφή σου, καλό σε εσένα θα κάνεις, αλλιώς απέφυγε την οπωσδήποτε αν σε δυο-τρεις μέρες θέλεις να βάλεις μαγιό. Η μαγιονέζα εκτός από θερμιδική βόμβα, περιέχει υψηλές ποσότητες λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου. Ένας αρκετά κακός συνδυασμός για την επίπεδη κοιλιά σου.