4 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ τον χειμώνα και έχεις διαρκώς ξηρό δέρμα

Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 16:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ τον χειμώνα και έχεις διαρκώς ξηρό δέρμα

Τώρα τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές ίσως να έχεις παρατηρήσει κάτι, το οποίο συμβαίνει σε πολλές γυναίκες. Το δέρμα σου είναι πιο ξηρό, πιο ευαίσθητο, κάτι που ίσως να μη συνέβαινε τον προηγούμενο καιρό. Σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα θέλει ειδική φροντίδα και να ακολουθείς σχολαστικά την πρωινή και βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Θέλει, όμως, να δώσεις σημασία και στον τρόπο που βάφεσαι. Γιατί- όσο και αν δεν το πιστεύεις- υπάρχουν κάποια λάθη στο μακιγιάζ του χειμώνα, που μπορεί να οδηγήσουν σε έντονη ξηρότητα την επιδερμίδα σου. Και, σίγουρα, η λύση δεν είναι να σταματήσεις να βάφεσαι τελείως.

Δες παρακάτω ποια ακριβώς είναι τα λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και πως θα τα διορθώσεις. Είναι κινήσεις-ματ, που σε λίγες μόνο μέρες θα κάνουν την επιδερμίδα σου να είναι απαλή και βελούδινη, αλλά και να λάμπει κυριολεκτικά!

Δεν χρησιμοποιείς primer
Το primer είναι απαραίτητο για κάθε τύπο δέρματος και βοηθά, ώστε να δημιουργηθεί μια σωστή βάση για το μακιγιάζ.

Απλώνεις foundation με πινέλο
Απόφυγε να απλώνεις το make up με πινέλο τον χειμώνα και προτίμησε να χρησιμοποιείς ένα σφουγγαράκι, το οποίο θα χαρίσει και πιο φυσικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου.

Βάζεις πούδρα σε όλο το πρόσωπο
Λάθος! Καλό είναι να βάζεις πούδρα μόνο στα σημεία που υπάρχει έντονη λιπαρότητα, δηλαδή στη ζώνη Τ, που ξεκινά από το μέτωπο, την περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, τη μύτη και φτάνει ως το πηγούνι.

Χρησιμοποιείς ρουζ σε σκόνη
Καλό είναι να αποφεύγεις κάθε προϊόν σε μορφή σκόνης τον χειμώνα μιας και το δέρμα σου θα γίνεται όλο και πιο επιρρεπές στην ξηρότητα. Αντ’ αυτού, επίλεξε καλλυντικά σε κρεμώδη υφή ή βάλε λίγο από το κραγιόν σου στα μάγουλα αντί για ρουζ.