Οχτώ τύποι αντρών που καλό θα ήταν να αποφύγεις

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οχτώ τύποι αντρών που καλό θα ήταν να αποφύγεις
Όταν μια γυναίκα ερωτεύεται, ενθουσιάζεται. Νομίζει πως έχει βρει τον τέλειο άνδρα. Τον εκθειάζει στις φίλες της. Δε βλέπει τίποτα στραβό πάνω του. Δεν είναι απλά τέλειος, είναι υπερτέλειος! Στην πορεία μπορεί να αρχίσει να βλέπει κάποια ελαττώματα. Πταίσματα ωστόσο. Αμελητέα. Υπάρχουν όμως 8 μοντέλα ανδρών που θα πρέπει να κάνεις μεταβολή…
Ο τσιγκούνης
Στην αρχή είναι όλα ειδυλλιακά. Ο κρίσιμος πρώτος μήνας περνά με υπέροχες, λιτές βραδιές για κρασί, με «είναι νωρίς ακόμα» ατάκες για μια κοινή εκδρομή, γιατί ήταν πληγωμένος από την τελευταία σου σχέση και ήθελε να πάτε σιγά – σιγά. Κι εκεί που όλα εκτυλίσσονταν ομαλά και κατά τα άλλα ήταν υπέροχος, ήρθε το πρώτο δείπνο… Όταν ο σερβιτόρος έφερε την απόδειξη αυτός σφύριζε αδιάφορα και πλήρωσες εσύ. Ήρθε η πρώτη εκδρομή κι ήταν όλο γκρίνια για την οικονομική κρίση. Δεν ήταν υπερβολικός. Ούτε φορτισμένος από το άγχος της δουλειάς. Αυτά είναι οι δικαιολογίες που σου έλεγε. Ήταν, είναι και θα είναι τσιγκούνης. Ο Mr Σκρουτζ. Μόνο που το παπάκι είναι χαριτωμένο.
Λένε ότι όποιος είναι τσιγκούνης στα χρήματα, είναι τσιγκούνης και στα συναισθήματα και υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτό. Ένας άνθρωπος που έχει καβούρια στην τσέπη του δεν είναι ό,τι καλύτερο για μία σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να πληρώνει εκείνος ή να κάνει ακριβά δώρα για να έχει την αγάπη και την προσοχή μας.
Ο νάρκισσος
Το ξέρουμε ότι είναι πολύ ωραίος. Αλλά ναι, πειράζει που το «παίζει» φίρμα. Όχι, δεν έχει απλώς αυτοπεποίθηση, γιατί δε χαμογελά γλυκά σε κάθε φιλοφρόνηση, ούτε ανταποδίδει. Θυμώνει που αργήσαμε να την κάνουμε κιόλας. Προσέχει τόσο πολύ τον εαυτό του που είναι επιεικώς περίεργος. Οι γυναίκες θέλουμε ένα άντρα σίγουρο για τον εαυτό του. Ακόμα και εγωιστή (όχι αδιάλλακτο), ακόμα και αλαζόνα. Αλλά ο αυτάρεσκος είναι βαρετά προβλέψιμος.
Ένας άνθρωπος που λέει πολλά, ένας άνθρωπος που μιλάει συνέχεια, που διηγείται διαρκώς ιστορίες με τον ίδιο πρωταγωνιστή, που λέει πολλά αλλά κάνει λίγα δεν είναι ό,τι καλύτερο για μία σχέση. Και μάλιστα σε δύσκολες εποχές θα πρέπει να μην αναλωνόμαστε σε ασήμαντα, αλλά να νοιαζόμαστε για τα σημαντικά.
Ο άξεστος
Δε θέλουμε να κοιμάται με τα βιβλία του Ζαμπούνη στο προσκεφάλι του. Όταν και αν ακολουθεί τους κανόνες του savoir vivre, γίνεται αυτομάτως προσποιητά ευγενικός. Κι εμείς θέλουμε έναν άντρα αληθινό δίπλα μας. Αλλά από το να προσποιείται τον gentleman ως την απόλυτη «γουρουνιά» υπάρχουν και ενδιάμεσα στάδια.
Βρίζει σε κάθε δεύτερη πρόταση, φωνάζει και δε τον νοιάζει αν τον ακούνε, το «ευχαριστώ» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του, πέφτει πάνω σε κάποιον και δεν του ζητάει συγνώμη, δεν έχει τρόπους και την γνωστή λέξη από «Μ» δεν την απευθύνει μόνο στον κολλητό του αλλά σε όλους.
Έχει πρόβλημα. Γιατί, το χειρότερο απʼ όλα τα παραπάνω, είναι ότι δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Εντάξει, οι γυναίκες θέλουμε έναν άντρα να είναι αρρενωπός μεν αλλά να το δείχνει σωστά. Το κύριο χαρακτηριστικό τους πρέπει να είναι η ευγένεια.
Ο άπιστος ή αλλιώς ο γυναικάς
Είναι αναμενόμενο να θεωρεί τη μονογαμία το ύπουλο μέσο να τον ελέγξει η κοινωνία και να τον εγκλωβίσει με μια γυναίκα. Αναμενόμενο αν βασίσει το συλλογισμό του στις αντιλήψεις του παρελθόντος, την κοινωνική τους αποδοχή και τον τρόπο που μεγαλώνει το γιό η μέση Ελληνίδα μάνα.
Όταν κάνει μια επιλογή, στερείται των εναλλακτικών. Κι αυτός πώς να διαλέξει μία, όταν μπορεί να τις έχει όλες; Γιατί να προσπαθεί να μη βαρεθεί το φλερτ με μία γυναίκα, όταν μπορεί να φλερτάρει διαφορετική κάθε βραδιά; Σωστό; Λάθος, ποτέ δεν θα καλύψει το κενό στο συναισθηματικό του τομέα.
Τίποτα καλό δεν προμηνύει η σχέση με έναν άνθρωπο που νοιάζεται τόσο πολύ για το άλλο φύλο διότι με την συμπεριφορά του αυτή δείχνει ότι είναι ανασφαλής, άρα ανώριμος και ακατάλληλος για σχέση.
Η συνέχεια στο αυριανό άρθρο…
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα