Τρόποι για να νιώσεις καλύτερα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρόποι για να νιώσεις καλύτερα
Ποια ήταν η τελευταία φορά που γέλασες αυθόρμητα; Πόσο συχνά επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαλαρώνει και να τεμπελιάζει; Αν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήσουν πραγματικά χαρούμενη, μάλλον έχεις συνδέσει την ευτυχία με λάθος πράγματα. Βρες τους τρόπους να ανακτήσεις τη χαμένη σου χαρά.
Έχεις παρατηρήσει πόσο θετικά σχολιάζουμε όλοι τους χαμογελαστούς και θετικούς ανθρώπους; Ένας συνάδελφος, μια πωλήτρια σε κατάστημα, ένας φίλος, ένας άγνωστος στη στάση του μετρό μάς φτιάχνει τη διάθεση. Το χαμόγελο και η χαρούμενη όψη αφήνουν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις.
Μήπως όμως τα χαρούμενα πρόσωπα τείνουν να γίνουν είδος προς εξαφάνιση; Κάθε μέρα που περνάει ξεχνάμε την έννοια του «διασκεδάζω» και του «περνάω καλά». Έχουμε καταπιέσει τον εαυτό μας σε τέτοιο βαθμό, που, ακόμη κι όταν βρίσκουμε το χρόνο να χαλαρώσουμε, αισθανόμαστε τύψεις και ενοχές.
Τι λένε οι ειδικοί
Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι συνήθως οι πιο ευτυχείς και ικανοποιημένοι με τη ζωή τους είναι εκείνοι που έχουν την ικανότητα να βλέπουν ακόμη και τα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα με ενθουσιασμό. Το γεγονός ότι χάνουμε την ικανότητα να δίνουμε προσοχή και να χαιρόμαστε με τα απλά πράγματα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο άγχος και στις πιέσεις της ενήλικης ζωής.
Όταν γυρνάμε σπίτι κουρασμένες και εκνευρισμένες μετά από τις ώρες δουλειάς, δεν έχουμε διάθεση να απολαύσουμε τη διαδρομή. Αν όμως αφεθούμε και το δοκιμάσουμε, είναι σίγουρο πως το θέαμα θα μας αποζημιώσει. Οι ψυχολόγοι, μάλιστα, λένε πως έχουμε την τάση να ξαναβρίσκουμε την ικανότητα αυτή όταν είμαστε ερωτευμένες ή όταν βιώνουμε μια εντελώς νέα εμπειρία.
Τρόποι για να νιώσεις καλύτερα
Πήγαινε για χορό
Θα εκτονωθείς με ευχάριστο τρόπο από την πίεση της εβδομάδας. Δεν είναι ανάγκη να είσαι ο Φρεντ Αστέρ για να διασκεδάσεις χορεύοντας με τους φίλους σου.
Μάθε ένα μουσικό όργανο
Κιθάρα, πιάνο, ντραμς ή ό,τι άλλο επιθυμούσες από μικρή να μάθεις και δεν το έκανες ποτέ. Θα περάσεις όμορφα κατά τη διαδικασία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Μάζεψε φίλους στο σπίτι
Μπορείς να καθιερώσεις ένα βράδυ την εβδομάδα ως «βραδιά με φίλους», να βλέπετε όλοι μαζί ταινίες ή να παίζετε παιχνίδια. Ποιος είπε πως μόνο τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι;
Φτιάξε έναν κήπο
Είτε διαθέτεις κήπο είτε ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείς να το μετατρέψεις σε μια μικρή όαση. Θα μπορείς να χαλαρώνεις κάθε απόγευμα στον προσωπικό σου παράδεισο.
Βγες μια βόλτα
Μια απλή βόλτα με το αυτοκίνητο, με το ποδήλατο ή με τα πόδια μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση και να ανανεώσει τις εικόνες σου.
Κάνε γυμναστική
Η γυμναστική κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχική υγεία. Χαρίζει ευεξία και όμορφη σιλουέτα -γεγονός που σου ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία-, ενώ σε ηρεμεί από το άγχος της ημέρας.
Απόκτησε ένα χόμπι
Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου μπορείς να βρεις ένα δημιουργικό χόμπι που σου αρέσει, θα σε χαλαρώσει και θα σε ανεβάσει ψυχολογικά η χαρά της δημιουργίας.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος