Χαμηλού κόστους διακοπές εντός έδρας

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χαμηλού κόστους διακοπές εντός έδρας
Φέτος μάλλον θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για πολλές οικογένειες. Αν έχετε το προνόμιο να μπορείτε να πάτε μερικές ημέρες διακοπές με τα παιδιά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να τους προσφέρετε, είτε αυτό σημαίνει κλασσικές διακοπές σε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή κάμπινγκ σε έναν καλοκαιρινό προορισμό.
Μία πιο οικονομική λύση είναι οι διακοπές στο χωριό, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς.
Αν τα πράγματα όμως είναι πραγματικά «σκούρα» και δεν προβλέπεται να αφήσετε την πόλη ούτε για ένα Σαββατοκύριακο μην απελπίζεστε. Υπάρχουν λύσεις για ευχάριστες ώρες που δεν έχετε φανταστεί και μάλιστα μερικά βήματα μακριά σας.
Τι συμβαίνει στην πόλη;
Ενημερωθείτε για τυχόν εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και μικρούς που συμβαίνουν στην πόλη σας και όχι μόνο. Μπορείτε να ενημερωθείτε για όλο το νομό και να επιλέξετε που θέλετε να παρευρεθείτε. Τέτοιες εκδηλώσεις, μπορούν να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι εντελώς δωρεάν.
Οδηγός πόλης
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όλοι όταν επισκεπτόμαστε έναν ξένο τόπο; Αγοράζουμε έναν τουριστικό οδηγό. Και γιατί να μην το κάνουμε και για την πόλη που ζούμε; Αρχαιολογικοί τόποι, μουσεία, παραλίες βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα μακριά σας, δεν τα έχετε επισκεφθεί ποτέ, ούτε τα παιδιά σας και είναι μια ωραία ευκαιρία να γνωρίσετε και να αγαπήσετε τον τόπο που ζείτε.
Κάντε τους τουρίστες
Φορέστε, οικογενειακώς, τα πιο άνετα παπούτσια σας και ετοιμαστείτε να δείτε την πόλη σας με άλλα μάτια. Κυκλοφορείστε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισκεφθείτε τους «τουριστικούς» προορισμούς της πόλης, μπείτε, με άλλα λόγια, στο ρόλο του τουρίστα. Αν θέλετε να παίξετε για τα καλά αυτόν τον ρόλο, μπορείτε να μπείτε σε κάποιο γκρουπ ξενάγησης.
Συλλέξτε αναμνήσεις
Και φυσικά μην ξεχάσετε την φωτογραφική σας μηχανή και την κάμερα. Μπείτε στο πετσί του ρόλου του τουρίστα. Τραβήξτε φωτογραφίες των παιδιών και δικές σας, δημιουργήστε αναμνήσεις από αυτή την ιδιότυπη αλλά τόσο μοναδική εμπειρία. Θα εκπλαγείτε από το πώς θα αντιδράσετε εσείς και τα παιδιά σας, βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες μετά από χρόνια.
Κυνήγι θησαυρού
Αν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα -στην εφηβεία ας πούμε- μπορείτε να οργανώσετε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού, που θα περιλαμβάνει την αναζήτηση της καλύτερης φωτογραφίας με το ομορφότερο τοπίο. Χωριστείτε σε ομάδες, βάλτε χρονικό όριο 1-2 ημέρες και επιδοθείτε στο κυνήγι θησαυρού που θα διασκεδάσει τους πάντες.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα