Επιτυχημένο βάψιμο μαλλιών στο σπίτι

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτυχημένο βάψιμο μαλλιών στο σπίτι
Αποφασίσατε να εξοικονομήσετε χρήματα με το να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, δεν είναι δύσκολο να επιτύχετε αποτέλεσμα κομμωτηρίου  αρκεί να ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές.
Αφήστε το σαμπουάν για λίγο
Αν ετοιμάζεστε να βάψετε τα μαλλιά σας, μη λουστείτε δύο ημέρες πριν για να μην αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια που βοηθούν στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από τα χημικά της βαφής.
Μάσκα μαλλιών πριν τη βαφή
Χρησιμοποιήστε μία παχύρευστη και θρεπτική μάσκα μαλλιών μία ημέρα πριν τα βάψετε. Θα βοηθήσει να προφυλαχθούν καλύτερα από κάθε πιθανή καταστροφή, ενώ το χρώμα θα δείξει πιο φωτεινό και θα «δέσει» καλύτερα στην ενυδατωμένη τρίχα.
Διαβάστε τις οδηγίες
Πολλές γυναίκες τις αγνοούν και βασίζονται απλά στις εικόνες της συσκευασίας της βαφής μαλλιών. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στους χρόνους που ορίζουν οι οδηγίες, καθώς το να αφήσετε την βαφή έστω και λίγα λεπτά παραπάνω μπορεί να αποδώσει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα στο χρώμα.
Όχι στις απότομες αλλαγές
Ποτέ μην επιχειρείτε να αλλάξετε άρδην το χρώμα των μαλλιών σας από αυτό που ήδη έχετε. Προτιμήστε είτε να το φωτίσετε είτε να το σκουρύνετε δύο ή τρεις τόνους, όχι παραπάνω. Αν θέλετε πιο δραστικές αλλαγές είναι προτιμότερο να αφεθείτε στα χέρια κάποιου επαγγελματία.
Επιλέγοντας το σωστό προϊόν
Οι μόνιμες βαφές μαλλιών αποχρωματίζουν τα μαλλιά και έπειτα τα φωτίζουν ή τα σκουραίνουν κατά έναν ή δύο τόνους. Προσφέρουν εξαιρετική κάλυψη των γκρίζων αλλά απαιτούν από εσάς συστηματικό «πέρασμα» της ρίζας για να καλύπτετε κάθε τόσο τα γκρίζα.
Τα χρωμοσαμπουάν εμπλουτίζουν με χρωστικές την απόχρωση, σκουραίνουν το χρώμα των μαλλιών αλλά δε μπορούν να το ανοίξουν. Το χρωμοσαμπουάν έχει την ιδιότητα να διεισδύει στην επιφάνεια της τρίχας και να καλύπτει το εξωτερικό μέρος του φλοιού της. Διαρκούν περίπου έως 8 λουσίματα. Μετά το χρώμα ξεθωριάζει σταδιακά. Η βαφή αυτή βοηθά στο να μην ταλαιπωρείται η ποιότητα της τρίχας.
Και κάτι ακόμα που θα πρέπει να γνωρίζετε
Οι προσωρινές βαφές έχουν ως βάση το νερό. Καλύπτουν την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας και εφαρμόζονται συνήθως σε βρεγμένα μαλλιά. Η διάρκειά τους είναι ελάχιστη και μετά από κάθε λούσιμο το χρώμα ξεθωριάζει.
Οι βιολογικές βαφές συστήνονται σε εγκυμονούσες και σε γυναίκες με αλλεργίες. Δεν διαθέτουν αμμωνία αλλά ένα υποκατάστατο αυτής και απαιτούν επανάληψη, όπως και στις μόνιμες βαφές, περίπου ανά τέσσερις εβδομάδες.
Προβλήματα και λύσεις
Το δύσκολο κόκκινο
Αν ετοιμάζεστε να βάψετε για πρώτη φορά τα μαλλιά σας κόκκινα είναι προτιμότερο να ζητήσετε την βοήθεια επαγγελματία, καθώς πρόκειται για να «δύσκολο» χρώμα που έχει κατά πολύ να κάνει με το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αν πάλι επιμένετε να το κάνετε μόνη σας, δοκιμάστε πρώτα την απόχρωση που σας αρέσει με ένα χρωμοσαμπουάν και αν είστε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα προχωρήστε σε μόνιμη βαφή.
Ανοιχτόχρωμες ρίζες, σκούρες άκρες
Οι άκρες των μαλλιών είναι πορώδεις και στεγνές και τείνουν να απορροφούν το χρώμα πιο γρήγορα. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα απλώστε το χρώμα στις άκρες των μαλλιών αφού πρώτα έχετε τελειώσει με το βάψιμο της ρίζας σε όλο το κεφάλι.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα