Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα
Έχουμε μπει πλέον, στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και όλες μας ξεκινάμε  τη διακόσμηση των χώρων μας και πιο συγκεκριμένα τον παραδοσιακό στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Είναι λοιπόν μία πολύ καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε μερικές έξυπνες συμβουλές ώστε το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα στολίσουμε να μας φέρει τύχη, αρμονία, αλλά και ακόμα καλύτερη αισθητική στο χώρο μας.
Η επιλογή του δέντρου
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα επιλέξεις θα  πρέπει να είναι ψεύτικο, αλλά να φαίνεται σαν φυσικό, να ξεγελάει στο μάτι όποιον το βλέπει και να πρέπει να αγγίξει τα κλαδιά του, για να καταλάβει αν είναι πραγματικό ή όχι.
Είναι καλύτερο να αποφύγεις τα μοντέρνα δέντρα που βγαίνουν σε λευκό, ασημί, κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Προτίμησε ένα δέντρο που θα έχει χρώμα βαθύ πράσινο του πεύκου. Επειδή οι υπόλοιποι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί θα έχουν λαμπερές πολύχρωμες αποχρώσεις, το σκούρο πράσινο του πεύκου θα φέρει μια χρωματική ισορροπία στο χώρο σου.
Το μέγεθος του δέντρου σου θα πρέπει να είναι αντίστοιχο με το χώρο του σπιτιού σου. Μην κάνεις υπερβολές αν το σπίτι σου είναι αρκετά μικρό, προσπάθησε να υπάρχει συμμετρία του δέντρου με το χώρο που θα το φιλοξενήσει.
Η επιλογή των χρωμάτων
Πριν επιλέξεις όλα τα διακοσμητικά στοιχεία που θα στολίσουν το σπίτι σου τα φετινά Χριστούγεννα, μάθε τι συμβολίζει κάθε χρώμα. Η σωστή επιλογή των χρωμάτων  είναι βασική, για την διατήρηση και αποκατάσταση της ατμόσφαιρας που επιθυμείς. Βασικό βέβαια, είναι το χρώμα που θα επιλέξεις να ταιριάζει και με το χώρο σου.
Κόκκινο
Είναι το χρώμα του πάθους, της δύναμης και  της ζωντάνιας. Αντιπροσωπεύει τον πλούτο , την πολυτέλεια, τον έρωτα, την δυνατή αγάπη  και την μεταμόρφωση. Αν θέλεις λοιπόν να ενισχύσεις όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά τότε σίγουρα το χρώμα που πρέπει να κυριαρχήσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου είναι το κόκκινο.
Χρυσό
Το χρυσό χρώμα συνδέεται άμεσα με τον ήλιο και είναι το σύμβολο της ευτυχίας, της επιτυχίας, της ολοκλήρωσης, της ευημερίας, αλλά και της φιλίας. Τα εμπόδια της ζωής μπορούν να ξεπεραστούν με την λάμψη και την αισιοδοξία που μεταδίδει το χρυσό χρώμα.
Ασημί
Το ασημί χρώμα συνδέεται άμεσα με το φεγγάρι και την ενέργεια που μεταδίδει.  Είναι ο καθρέφτης της ψυχής και η χρήση του βοηθά στην ενδοσκόπηση, αλλά και την ανακάλυψη λανθασμένων επιλογών που έχουμε κάνει στο παρελθόν.  Τα ασημί διακοσμητικά στοιχεία θα ενισχύσουν την επικοινωνιακή διάθεση μέσα στο σπίτι.
Στολισμός σπιτιού
Κάνε τον φετινό χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού, μια ξεχωριστή ημέρα γιορτής για την οικογένεια. Ετοίμασε μία συγκέντρωση και προσκάλεσε όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Δημιούργησε ένα ευχάριστο, φιλικό και ζεστό κλίμα και άφησε χαρούμενες χριστουγεννιάτικες μελωδίες να σας παρασύρουν στο εορταστικό κλίμα.
Απολαύστε Χριστουγεννιάτικες ζεστές λιχουδιές και εκδήλωσε στα άτομα που αγαπάς όλη σου την αγάπη. Δώσε την ευκαιρία σε κάθε μέλος της οικογένειας, να βάλει την προσωπική του πινελιά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Κάθε στολίδι που τοποθετείται στο δέντρο είναι και ένα δώρο, ένα συναίσθημα.
Γέμισε με συναισθήματα το δέντρο σου, αλλά και την ψυχή σου  και κάνε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι ξεχωριστά.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα