Συνταγές στο βάζo

Ένα από τα θετικά πράγματα που φέρνει το οικονομικό «στρίμωγμα» (κι εμάς μας αρέσει να βλέπουμε τα θετικά του) είναι...
Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα από τα θετικά πράγματα που φέρνει το οικονομικό «στρίμωγμα» (κι εμάς μας αρέσει να βλέπουμε τα θετικά του) είναι ό,τι φέρνει στην επιφάνεια δημιουργικότητα που πολλοί νομίζαμε ό,τι δεν είχαμε! Πλέον όταν πηγαίνουμε καλεσμένοι στο σπίτι κάποιου φίλου τα δώρα που φέρνουμε είναι σίγουρα διαφορετικά από τα πάλε ποτέ ακριβά κρασιά, τούρτες και αντικείμενα για το σπίτι. Για δες μια ωραία ιδέα για δώρο από το Foodnetwork.com.
Την ιδέα αυτή σίγουρα την έχεις ξανασυναντήσει κάπου. Αυτά τα περίφημα μπισκότα για τις γιορτές μέσα στο βάζο κυκλοφόρησαν πολύ. Εμείς όμως βρήκαμε και λίγο διαφορετικές προτάσεις από το Foodnetwork.com για να φτιάξεις δωράκια για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, τώρα που ο καιρός σιγά - σιγά χαλάει και οι παρέες θα αρχίσουμε να μαζευόμαστε στα σπίτια μας.
Ποιά είναι αυτή η ιδέα; Μα συνταγές στο βάζο. Διαλέγεις μια συνταγή που είναι λίγο ιδιαίτερη και διαφορετική και φυσικά τα υλικά της μπορούν να μπουν σε ένα βάζο και να κρατήσουν αρκετά. Αγοράζεις τα υλικά και τα βάζεις σε στρώσεις μέσα σε ένα διάφανο μεγάλο βάζο. Προσθέτεις και τη συνταγή και ένα όμορφο ταμπελάκι, κολλάς εάν θέλεις και κάποιο χειροποίητο αυτοκόλλητο και το δώρο σου είναι έτοιμο!
Το φαγητό πάντα ήταν και είναι στην δικιά μας κουλτούρα, αλλά και σε πολλές άλλες στον κόσμο ένδειξη φροντίδας και αγάπης. Όταν μαζευόμαστε στα σπίτια μας μοιραζόμαστε το φαγητό. Και αυτά τα δωράκια, λοιπόν, περιέχουν το ίδιο μήνυμα. Το φαγητό πάντα είναι ένα ευπρόσδεκτο δώρο. Ειδικά σε εποχές που τα οικονομικά μας δεν είναι τόσο ανθηρά.
Τα θετικά του δώρου αυτά είναι πολλά! Πρώτον, μπορεί να μην έχουμε τον χρόνο να ετοιμάσουμε κάτι στο σπίτι μας ή ακόμα μπορεί να θεωρούμε ό,τι δεν διαθέτουμε τις ικανότητες να μας πετύχει η συνταγή. Τότε μπορούμε να δωρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα τα υλικά και τη συνταγή για να φτιάξουν μόνοι τους και στον δικό τους χρόνο ένα φαγητό που θα έχουμε επιλέξει. Επιπλέον, αυτό με το «δικό τους χρόνο» είναι πολύ σημαντικό. Συχνά όταν καλούμε φίλους στο σπίτι και όλοι φέρνουν κάτι φαγώσιμο καταλήγουμε να πετάμε ή να υπερκαταναλώνουμε φαγητό γιατί το λυπόμαστε. Με αυτή την ιδέα το φαγητό δεν πάει χαμένο, αλλά μπορεί ο παραλήπτης του να το μαγειρέψει όποτε εκείνος επιλέξει. Εάν μάλιστα είναι και πιο γκουρμέ τύπος και του αρέσει να μαγειρεύει τότε το δώρο είναι διπλό!
Στο άρθρο του Foodnetwork.com θα βρεις συνταγή και οδηγίες για να φτιάξεις ένα βάζο για φακές με κάρρυ, καλαμποκόψωμο με ανανά, μείγμα ζεστής σοκολάτας και μιας και πλησιάζουν και οι γιορτές τα γνωστά πλέον Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και παραδοσιακό πανετόνε.
Σε πείσαμε; Βλέπουμε τα βάζα να έχουν τις δόξες τους φέτος!

ftiaxto.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα