Εyeliner: Η ιστορία του και η εφαρμογή του σήμερα

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
H ιστορία του eyeliner είναι πολύ παλιά όσο και η γυναικεία κοκεταρία. Πρώτες οι αρχαίες Αιγύπτιες το χρησιμοποίησαν όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για να προστατέψουν τα μάτια τους από την άμμο της ερήμου.
Το 1920 η ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών, έφερε το συγκεκριμένο μυστικό ομορφιάς στο Δυτικό κόσμο ως ένα έθνικ και ταυτόχρονα δραματικό στοιχείο.
Το 1960 η ανακάλυψη του υγρού eyeliner ήρθε να φέρει την επανάσταση στο γυναικείο μακιγιάζ, με πρωτοπόρες τις σταρ του Hollywood και όχι μόνο. Η πανέμορφη Brigitte Bardot απογείωσε τη μόδα της εποχής με ένα βλέμμα που ακόμα και σήμερα θεωρείται αξεπέραστο και πολύ σικάτο.
H εφαρμογή του όμως, ίσως δυσκολεύει πολλές από εμάς. Σήμερα θα σας δείξω έναν τρόπο ο οποίος πιστεύω θα βολέψει πολλές από εσάς. Καταρχήν πρέπει να ακουμπάμε τον αγκώνα μας κάπου σταθερά ώστε η εφαρμογή να γίνει πιο εύκολη ακόμα και για το πιο ασταθές χέρι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να τραβάμε την γραμμή με το μολύβι των ματιών μας επειδή δεν είναι υγρό και δεν επιτρέπει να γλιστράει ώστε να μουτζουρωθούμε και αφού έχουμε ως οδηγό την γραμμή που τραβήξαμε με το μολύβι ενισχύουμε την ένταση και το χρώμα με το eyeliner μας. Από την άλλη μπορούμε πάλι με το μολύβι να φτιάξουμε πολύ μικρές τελίτσες κατά μήκους της γραμμής που θέλουμε να σχηματίσουμε και να  τις ενώσουμε. Η γραμμή για να φαίνονται τα μάτια μας πιο μεγάλα θα πρέπει να ξεκινάει λίγο μετά την εσωτερική.
Εναλλακτικά, μπορούμε με την βοήθεια σιλοτέιπ να κάνουμε την τέλεια γατίσια γραμμή, αυτή την εφαρμογή την χρησιμοποίησα στην αρχή για 5-6 φορές και μετά το χέρι πήγαινε μόνο του. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι  και το «κολλάμε» πάνω στο μάτι μας ώστε να έχουμε έναν οδηγό για να μην μουτζουρωθούμε, αφήνουμε να στεγνώσει και αφαιρούμε το σιλοτέιπ.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος