Που βρίσκεται η ευτυχία;

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Που βρίσκεται η ευτυχία;
Η ζωή, για όσους έχουν κατακτήσει την ευτυχία, είναι πολύχρωμη, διασκεδαστική και πάνω από όλα χαρούμενη. Για τους άλλους, η ευτυχία αποτελεί απλά μια αφηρημένη έννοια, την οποία όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να αγγίξουν. Ωστόσο, μετά από έρευνα, αναφέρθηκαν οι 10 τρόποι, που οδηγούν με σιγουριά στην ευτυχία.
Μία ευτυχισμένη ανάμνηση
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, πως ακόμη και η σκέψη μιας ευτυχισμένης στιγμής, μπορεί αυτομάτως να μας κάνει ευτυχισμένους. Σε σχετική έρευνα, οι επιστήμονες παρατήρησαν, πως ακόμη και η ανάμνηση μιας χαρούμενης στιγμής, μπορεί να μας γεμίσει χαρά και αισιοδοξία. Έτσι, αρκεί να φέρετε στο μυαλό σας κάτι εντελώς απλό από τις προηγούμενες ημέρες που σας γέμισε χαρά και αισθήματα ευτυχίας θα σας πλημμυρίσουν απλά και μόνο με την ανάμνηση.
Δείτε τη ζωή από τη θετική της όψη
Πολλές φορές θα το έχετε ακούσει και άλλες τόσες θα το έχετε διαβάσει. Το θέμα είναι πάντως, πως ακόμη και η θετική ματιά στη ζωή μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα την ψυχολογική μας κατάσταση. Το να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, όπως υποστηρίζουν πολλοί, απαιτεί ιδιαίτερο κόπο αλλά πραγματικά αλλάζει την κοσμοθεωρία του ατόμου. Η θετική στάση απέναντι στη ζωή και η αισιοδοξία, αποτελούν τα βασικότερα συστατικά μιας ευτυχισμένης καθημερινότητας, ακόμη και αν αυτό μοιάζει στην αρχή ουτοπικό και σχεδόν ακατόρθωτο…
Ανοιχτείτε στους άλλους
Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευθύνονται για πολλά δεινά της καθημερινότητάς μας. Ένα από αυτά είναι και η απομόνωση στον εαυτό μας, που συχνά δεν μας επιτρέπει να «ανοιχτούμε» στους γύρω μας και να απολαύσουμε τα ευεργετήματα μιας φιλικής και ουσιαστικής συναναστροφής. Το κλειδί ωστόσο, για την απόκτηση της ευτυχίας είναι η ανθρώπινη επαφή και η προσέγγιση. Ακόμη και σήμερα, που οι ανθρώπινες σχέσεις περνούν κρίση, η επαφή με τους άλλους και η προσέγγιση των ανθρώπων, αποτελούν το μυστικό για μια πιο ευτυχισμένη και ανέμελη ζωή.
Πατήστε και λίγο στη γη
Αν τη μισή ημέρα ονειροβατείτε και περιμένετε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να σας δώσει η ζωή, τότε σίγουρα η απογοήτευση δεν θα αργήσει να σας χτυπήσει την πόρτα. Σταματήστε να προκαλείτε μόνοι σας τα προβλήματά σας και προσγειωθείτε στο έδαφος. Ανακαλύψτε τις πραγματικές σας δυνατότητες και ζητήστε από τη ζωή ακριβώς αυτά που οφείλει να σας δώσει και όχι περισσότερα. Έτσι, δεν θα απογοητεύεστε με την πρώτη αναποδιά και φυσικά θα δεχθείτε με ευχαρίστηση ότι καλό ακολουθήσει.
Χαμογελάστε είναι ευεργετικό
Ακούγεται παιδαριώδες και αφελές αλλά πραγματικά έχει αποτέλεσμα. Οι ειδικοί αναφέρουν, πως ακόμη και ένα «καταναγκαστικό» χαμόγελο αρκεί για να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Καθώς η ζωή μας έχει δυσκολέψει αρκετά και οι συνθήκες της καθημερινότητας δεν είναι πλέον και οι πιο ευοίωνες, ακόμη και το τυπικό χαμόγελο, που παλιότερα κοσμούσε το πρόσωπό μας, σήμερα τείνει να εξαφανιστεί. Ξαναβάλτε λοιπόν, το χαμόγελο στη ζωή σας και ανακαλύψτε την ευεργετική του δράση.
Δώστε βάση στην προσωπική σας ζωή
Η προσωπική μας ζωή μπορεί να μας στείλει στον παράδεισο ή να μετατρέψει την καθημερινότητά μας σε επίγεια κόλαση. Επιλέξτε με σοφία τον συνοδοιπόρο της ζωής σας και επενδύστε πολλά στο χτίσιμο μιας υγιούς σχέσης μαζί του. Και σύντομα θα διαπιστώσετε, πως η ευτυχισμένη προσωπική ζωή αποτελεί ίσως τη βασικότερη προϋπόθεση για μια ευτυχισμένη καθημερινότητα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα