Το αιώνιο πρόβλημα της ψαλίδας

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ψαλίδα είναι ένα πολύ γνωστό «φαινόμενο» για εμάς τις γυναίκες και ειδικά για αυτές που επιλέγουν ένα χτένισμα μαλλιών που προϋποθέτει μακριά μαλλιά, βέβαια είναι και το πρόβλημα για άλλες που θέλουν μακριά μαλλιά και δεν μπορούν να τα αποκτήσουν λόγω αυτής. Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τι είναι ψαλίδα, τι την προκαλεί και πώς θα την καταπολεμήσουμε.
Τι είναι η ψαλίδα
Η ψαλίδα, είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο οι τρίχες των μαλλιών σπάζουν ή διαχωρίζονται σε δύο ή ακόμα και περισσότερα κομμάτια. Το αποτέλεσμα εκτός του ότι δεν είναι ωραίο αισθητικά, προκαλεί προβλήματα και στην ίδια την υγεία των μαλλιών.
Πώς προκαλείται η ψαλίδα
Ας δούμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες που δημιουργούν ψαλίδα.
- Θερμική κατεργασία των μαλλιών: Το πιστολάκι, το σίδερο, το ψαλίδι για μπούκλες, γενικά ό,τι παράγει θερμότητα και το χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας θεωρείται από τις πιο βασικές αιτίες που προκαλούν ψαλίδα.
- Η συχνότητα κουρέματος: Ακόμα και αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά για να καθαρίζετε τις άκρες. Αν κάνετε καιρό να το κάνετε αυτό, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί μία αιτία της ψαλίδας σας.
- Ο λάθος τρόπος σκουπίσματος των μαλλιών: Ψαλίδα, επίσης, μπορεί προκαλέσει αν σκουπίζετε τα μαλλιά σας τρίβοντάς τα με την πετσέτα.
- Χημική επεξεργασία μαλλιών: Διάφορες χημικές ουσίες που περιέχονται στη λακ, σε κακής ποιότητας σαμπουάν και γενικά στα προϊόντα στάιλινγκ πολλές φορές αποτελούν αιτία για την αρχή δημιουργίας του προβλήματος της ψαλίδας.
Πώς να καταπολεμήσετε την ψαλίδα
Ας δούμε τώρα συμβουλές και τρόπους να καταπολεμήσουμε την ψαλίδα και να προλάβουμε πριν εμφανιστεί.
- Καλής ποιότητας χτένες και βούρτσες: Αν θέλετε να περιορίσετε την ψαλίδα, να χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας χτένες και βούρτσες για να χτενίζετε τα μαλλιά σας. Οι κοκάλινες χτένες είναι ότι πρέπει ενώ όσο αφορά τις βούρτσες επιλέξτε κάποια με φυσική τρίχα.
- Λαδάκι για τα μαλλιά: Τα λαδάκια θρέφουν την τρίχα στο εσωτερικό της και εμποδίζει την δημιουργία ψαλίδας κατά τη διάρκεια του στεγνώματος των μαλλιών.
- Χρήση μαλακτικής μαλλιών: Η μαλακτική για τα μαλλιά δεν είναι ένα είδος προϊόντων που βγήκε τυχαία, κάνει πολλές δουλειές. Μια από αυτές είναι και η προστασία των μαλλιών από την ψαλίδα. Αυτό λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε τέτοια προϊόντα.
- Θεραπεία κερατίνης: Μπορείτε να κάνετε μια θεραπεία κερατίνης στα μαλλιά σας σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα στάιλινγκ με κερατίνη.
- Αιθέρια έλαια: Πολλοί ισχυρίζονται ότι διάφορα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση περιορισμού της ψαλίδας ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο και για αυτό μένει να το αποφασίσετε εσείς.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος