Χριστουγεννιάτικος στολισμός με ασφάλεια για τους μικρούς μας φίλους

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χριστουγεννιάτικος στολισμός με ασφάλεια για τους μικρούς μας φίλους
Το μικρό σας είναι ένας πραγματικός σίφουνας μέσα στο σπίτι; Έχετε προ πολλού μαζέψει όλα τα γυάλινα διακοσμητικά από τα τραπέζια; Και τώρα που ήρθαν τα Χριστούγεννα και θέλετε να στολίσετε τι γίνεται; Η μία λύση είναι να μην στολίσετε. Το δέντρο θα μείνει στην αποθήκη, τα λαμπάκια θα μείνουν σβηστά και το σπίτι θα παραμείνει όσο ασφαλές ήταν και τις προηγούμενες μέρες. Αλλά οι γιορτές είναι για τα παιδιά, για αυτά που είναι και για αυτά που νιώθουν, ό,τι ηλικία και να έχουν. Άρα, αποκλείουμε την πρώτη λύση. Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε μερικές προτάσεις και συμβουλές, έτσι ώστε να περάσετε χαρούμενα και προπάντων ασφαλή Χριστούγεννα με το μικρό σας ζιζάνιο προστατευμένο από τις επικίνδυνες παγίδες της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.
Το στολισμένο δέντρο
Φωτάκια που αναβοσβήνουν, γυαλιστερά στολίδια που κουνιούνται και λαμπυρίζουν, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πραγματικός πειρασμός για τα μικρά παιδιά.
Μπορείτε μπλοκάρετε την πρόσβαση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με κάποιο κάγκελο σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για να μπλοκάρουμε τη πρόσβαση των παιδιών στις σκάλες. Θα πρέπει επίσης στα χαμηλά κλαριά να κρεμάσετε μπάλες και στολίδια που να είναι από άθραυστο υλικό και το μέγεθός τους να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην χωρούν στο παιδικό στοματάκι. Θυμηθείτε το κανόνα που λέει ότι οτιδήποτε μπορεί να περάσει μέσα από τον χαρτονένιο κύλινδρο του χαρτιού τουαλέτας είναι επικίνδυνο να το καταπιεί το παιδί.
Σταθερό δέντρο
Αν το δέντρο έχει κάποια αδυναμία στην στατικότητα, το μικρό σας θα την ανακαλύψει αφού μπορεί να το κοιτά από πλεονεκτικότερη θέση. Μην ξεχνάτε ότι είναι αρκετά κοντό και μπορεί να δει τα πράγματα από κάτω προς τα πάνω, βλέποντας πράγματα που εσείς δεν βλέπετε από το ύψος σας.
Χρησιμοποιήστε μερικά τούβλα ή άλλα βαριά αντικείμενα για να σταθεροποιήσετε την βάση του δέντρου. Μπορείτε επίσης να βιδώσετε έναν ασφαλή γάντζο στον τοίχο πίσω από το δέντρο και να το δέσετε για έξτρα ασφάλεια.
Πολλά καλώδια
Θα έχετε ήδη διαπιστώσει πιθανόν ότι η περιέργεια των παιδιών ερεθίζεται πολύ από τα καλώδια. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε αρκετές σειρές από φωτάκια κρύψτε τα καλώδια μέσα στους ειδικούς σωλήνες για καλώδια που κυκλοφορούν στον εμπόριο. Αν το παιδί σας είναι περισσότερο ζωηρό από τα άλλα ίσως θα είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου φωτάκια τα φετινά Χριστούγεννα.
Φυσικά χριστουγεννιάτικα φυτά
Πολλά ψεύτικα φυτά που χρησιμοποιούμε για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, όπως για παράδειγμα τα γκι, είναι τοξικά για το μωρό σας. Ρωτήστε λοιπόν κάποιον εξειδικευμένο ανθοπώλη ή γεωπόνο πριν αγοράσετε ζωντανά χριστουγεννιάτικα φυτά.
Ο τελικός έλεγχος
Όταν έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορείτε σε ότι αφορά την ασφάλεια του μικρού σας παιδιού κάντε κάτι τελευταίο. Κάντε μια βόλτα μέσα στο σπίτι από την οπτική γωνία του παιδιού σας. Μπουσουλίστε σε ολόκληρο το σπίτι για να δείτε τα πράγματα έτσι όπως τα βλέπει το μικρούλι σας και σκεφτείτε τι θα κάνατε, τι θα σας προκαλούσε το ενδιαφέρον και σε τι έχει πρόσβαση που μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα