Μόνη στις γιορτές

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 27 Δεκέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μόνη στις γιορτές
Οι γιορτές έφτασαν και όλες οι γυναίκες είναι χαρούμενες που θα περάσουν καταπληκτικά με τους δικούς τους ανθρώπους. Όλες όμως; Μα και βέβαια όχι. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που μπορεί να είναι ή να νιώθουν εξαιρετικά μόνες καθώς πλησιάζουν οι γιορτές. Αν και εσύ νιώθεις μόνη ή αισθάνεσαι μόνη τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, τότε ίσως σε ενδιαφέρουν οι παρακάτω τρόποι για το πώς θα νιώσεις καλά και θα περάσεις καλύτερα.
Δεν είναι απαραίτητο να είσαι χαρούμενη, αν δεν το νιώθεις
Αρχικά μια μεγάλη ψυχολογική ανακούφιση είναι να συνειδητοποιήσεις ό,τι δεν είσαι υποχρεωμένη να είσαι χαρούμενη απλά επειδή είναι γιορτές, οπότε δεν χρειάζεται να το προσπαθείς κιόλας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ό,τι θα πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να πέσει στη «μαύρη» κατάθλιψη, είναι γιορτές, μην το ξεχνάς.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα ειδικά μέσα στις γιορτές, ακόμα και αν είσαι μόνη σου.
Πάρε δώρα… στον εαυτό σου
Αν δεν έχεις έναν σύντροφο να ανταλλάξεις δώρα μην κάθεσαι στο σπίτι σου και «κλαις τη μοίρα σου»! Ντύσου όμορφα και πήγαινε στα μαγαζιά. Δοκίμασε τα πάντα, από ρούχα σε παπούτσια και από διάφορα αξεσουάρ έως καλλυντικά. Στο τέλος αγόρασε ό,τι λαχταράει περισσότερο η ψυχή σου και φυσικά επιτρέπει και η τσέπη σου.
Καλλώπισε τον εαυτό σου
Μπορείς να επιλέξεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου όπως περιποίηση προσώπου, σώματος, μαλλιών και νυχιών. Μπορείς είτε να το κάνεις μόνη σου σπίτι, είτε σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς για πιο επαγγελματικά αποτελέσματα. Αν δεν κάνεις εσύ αυτό το δώρο στον εαυτό σου, ποιος θα το κάνει;
Κάνε την καλή πράξη σου και για φέτος
Καλές πράξεις κανονικά πρέπει να κάνουμε όλο το χρόνο όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Κάνοντας μία καλή πράξη θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα ψυχολογικά. Μπορεί να αισθάνεσαι μόνη τώρα τις γιορτές ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη μοίρα από εσένα διότι δεν έχουν ούτε τα βασικά όπως τροφή, ένδυση και στέγη.
Διασκέδασε με την παρέα σου
Μπορεί να είσαι μόνο όσον αφορά το γεγονός ό,τι δεν έχεις σύντροφο, ωστόσο δεν σημαίνει ό,τι θα πρέπει να μείνεις μόνη στο σπίτι. Κανόνισε με την παρέα σου και βγες να διασκεδάσεις, που ξέρεις λίγο οι γιορτινή διάθεση, λίγο το κλίμα αγάπης μπορεί να πάψεις να είσαι μόνη...
Γίνε εντυπωσιακή
Δεν νομίζεις ό,τι ήρθε η ώρα να δείξεις στον εαυτό σου και στους άντρες τι χάνουν; Ανάδειξε τον εαυτό σου κάνοντας το σωστό μακιγιάζ, φόρα τα κατάλληλα ρούχα, κάνε ένα εντυπωσιακό χτένισμα και βγες να διασκεδάσεις.
Μην χάνεις την ελπίδα σου
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας. Όλοι οι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Τα Χριστούγεννα όμως κάθε άνθρωπος θα πρέπει να εστιάζει την προσοχή σου στην ελπίδα και σε ένα καλύτερο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, ωστόσο το μέλλον σου βρίσκεται στα χέρια σου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα