Νέα χρονιά, νέοι στόχοι

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα χρονιά, νέοι στόχοι
Η Πρωτοχρονιά είναι η ώρα για ανασκόπηση και αναδιοργάνωση. H στιγμή για να κάνουμε τον απολογισμό μας και να θέσουμε νέους στόχους. Εμείς το κάναμε και σας δίνουμε μερικές συμβουλές για μια καλύτερη χρονιά.
«Θα ξεκινήσω γυμναστική»
 Αρκετά με τις δικαιολογίες τύπου «δεν προλαβαίνω», «βαριέμαι», «μια χαρά είναι το σώμα μου». Η γυμναστική δεν έχει να κάνει μόνο με το γραμμωμένο σώμα και τους καλλίγραμμους γλουτούς. Άσκηση σημαίνει υγεία, τα οφέλη από την τακτική γυμναστική δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Θα βρούμε ένα είδος γυμναστικής που μας αρέσει και θα ξεκινήσουμε.
«Θα περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου»
Νέες μελέτες αποδεικνύουν, επίσης, ότι ένα κατοικίδιο, ένας ευτυχισμένος γάμος και αρκετοί καλοί φίλοι αποτελούν το μυστικό της μακροζωίας. Ώρα να παραμερίσουμε όσους είναι περιττοί στη ζωή μας και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε όσους πραγματικά το αξίζουν, όπως η οικογένεια και οι φίλοι μας. Κλείνουμε την τηλεόραση και παίζουμε ένα επιτραπέζιο με την οικογένεια, κλείνουμε τον υπολογιστή και πηγαίνουμε για έναν καφέ με την κολλητή μας.
«Θα τρώω υγιεινά»
Είναι απλό, προσπαθήστε ένα μήνα να τρώτε σωστά και μετά θα δείτε ό,τι θα εθιστείτε στη σωστή διατροφή. Δοκιμάστε το κι αν δεν «κολλήσετε» με την υγιεινή διατροφή, δώστε μας τα χρήματά σας πίσω (αυτά που γλιτώσατε, μαγειρεύοντας)!
Τι άλλο θα κάνουμε ακόμα…
- Θα πάμε για εκείνες τις εξετάσεις υγείας που αμελούμε διαρκώς.
- Θα αγχωνόμαστε λιγότερο.
- Θα χαμογελάμε σε αγνώστους.
- Θα πίνουμε λιγότερο αλκοόλ.
- Θα πούμε «σʼ αγαπώ» έστω μια φορά.
- Θα αρχίσουμε να διαβάζουμε βιβλία
- Θα αποφύγουμε τις ταμπέλες στα παιδιά και τις υποδείξεις του τύπου «μην τρέχεις, θα πέσεις!». Μόνο αν τρέξει, θα πάει μπροστά. Μόνο αν πέσει, θα μάθει να σηκώνεται.
- Θα σταματήσουμε την γκρίνια για όλα αυτά που δεν έχουμε, για όλα αυτά που δεν κάναμε, για όλα αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι για εμάς. Και θα περάσουμε στις πράξεις.
- Θα πούμε «όχι» στη μιζέρια. Δεν θα σταματήσουμε τις βόλτες επειδή έχει ακριβύνει η βενζίνη! Θα πάρουμε ποδήλατο ή θα πάμε με τα πόδια.
- Θα φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, για να αρέσουμε πρώτα σε εμάς και μετά στους άλλους και έτσι να έχουμε καλύτερη διάθεση που θα επιδρά θετικά στους γύρω μας.
- Θα ξεσκαρτάρουμε τα άχρηστα ρούχα και παλιά παιχνίδια και θα τα δώσουμε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.
- Θα καθαρίσουμε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας από άχρηστα αρχεία.
- Θα καθαρίσουμε ποντίκι και πληκτρολόγιο προτού μετατρέψουμε το γραφείο μας σε εργαστήριο αναπαραγωγής μικροβίων.
- Θα επισκεφτούμε εκείνη τη θεία/ξαδέρφη στην οποία λέμε να πάμε και όλο δεν έχουμε χρόνο.
- Θα μάθουμε χορό.
- Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο θετικά.
Το τέλος του κόσμου τελικά δεν ήρθε, έχει έρθει η ώρα, όμως, για νέες αρχές. Για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις αρκεί να το έλξεις. Η δύναμη της έλξης ενεργοποιείται με τις σκέψεις μας, είτε είναι καλές είτε άσχημες. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας έρχεται στη ζωή αφού το ελκύουμε με τη σκέψη. Είτε αφορά τις προσωπικές σχέσεις, την υγεία, τον πλουτισμό, τον κόσμο ή τον εαυτό μας, όλα έχουν να κάνουν με αυτό που σκεφτόμαστε. Η δύναμη της έλξης «φροντίζει» να κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα. Δεν χάνουμε κάτι να το δοκιμάσουμε...
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα