Η ομορφιά τις κρύες ημέρες του χειμώνα

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κουβεντιάζοντας με πολλές φιλές μου, διαπιστώνω ότι γενικότερα υπάρχει η εντύπωση, πως το χειμώνα το δέρμα μας δεν έχει πολλές απαιτήσεις για φροντίδα και περιποίηση κι αυτό είναι μεγάλο λάθος.
Κάποιες, ακολουθώντας αυτή τη λογική, βρέθηκαν αντιμέτωπες με σοβαρά προβλήματα και ταλαιπωρήθηκαν αρκετά για να τα ξεπεράσουν.
Ας δούμε λοιπόν έγκαιρα μαζί, με πιο τρόπο θα πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας το χειμώνα και πως θα επαναφέρουμε την sexy καλοκαιρινή μας εικόνα, κερδίζοντας πάλι τον θαυμασμό όλων γύρω μας.
Προμηθευτείτε τις απαραίτητες λοσιόν και κρέμες
Το χειμώνα, είμαστε πολύ μεγαλύτερο διάστημα κλεισμένες σε κλειστούς χώρους, όπου η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά ξηρή από την θέρμανση. Γιʼ αυτό, το δέρμα μας έχει μεγάλη ανάγκη από σωστή υδάτωση κι ίσως να χρειαστείτε κάτι πολύ πιο βαρύ από την ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιούσατε τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλό είναι λοιπόν να συμβουλευτείτε μια αισθητικό για να επιλέξετε τα κατάλληλα καλλυντικά ενυδάτωσης.
Πάντα με αντηλιακή προστασία
Η υπεριώδης ακτινοβολία, είναι εξίσου καταστροφική το χειμώνα όπως και τους καλοκαιρινούς μήνες. Μπορεί η συννεφιά και οι λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας να μας ξεγελούν. Το πρόβλημα όμως παραμένει και γιʼ αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε πάντα, πριν να βγούμε από το σπίτι το πρωί, να φορέσουμε μια κατάλληλη για την εποχή αντηλιακή κρέμα, φροντίζοντας έτσι σωστά την επιδερμίδα μας.
Προστατεύστε τα χείλη σας
Το κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες, πολλές φορές μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στα ευαίσθητα χείλη μας. Το πιο συχνό πρόβλημα είναι να σκάσουν τα χείλη μας κι αυτό μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με λιποζάν. Το πιο άσχημο όμως είναι η πιθανότητα να εμφανιστεί έρπης, πράγμα πολύ πιο επώδυνο κι ενοχλητικό.
Γιʼ αυτό, πριν αρχίσουν τα προβλήματα, φροντίστε να εφοδιαστείτε απαραίτητα προϊόντα για την προστασία των χειλιών.
Σιγουρευτείτε ότι η βασική σας κρέμα σας καλύπτει
Η επιδερμίδα που είναι αφυδατωμένη ή έχει κοκκινίλες και εκζέματα, σε συνδυασμό με το κρύο, μπορεί πολύ εύκολα να μολυνθεί. Γιʼ αυτό, με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποια ειδική αισθητικό, για την κρέμα που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια του χειμώνα, φροντίζοντας σχολαστικά να καλύπτετε την επιφάνεια του προσώπου και του λαιμού, για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας υγιή και όμορφη.
Δακρυσμένα μάτια από το κρύο
Η χαμηλή θερμοκρασία ή οι χειμερινοί άνεμοι μπορεί συχνά να κάνουν τα μάτια σας να δακρύζουν.  Γιʼ αυτό λοιπόν, είναι καλό να χρησιμοποιείτε  αδιάβροχη mascara, έτσι ώστε το μακιγιάζ σας να μην αλλοιωθεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα