Πώς να είσαι κάθε ημέρα ευτυχισμένη

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την σκληρή καθημερινότητα και τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και προσπαθούν να ζήσουν την καθημερινότητά τους όσο καλύτερα μπορούν με ό,τι έχουν. Τι ακριβώς κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους;
Στο σημερινό άρθρο θα δούμε μερικούς τρόπους να γίνουμε, αν όχι ευτυχισμένες στο έπακρων, περισσότερο από ό,τι είμαστε. Ας αρχίσουμε λοιπόν…
Δημιουργείστε ένα δυνατό κοινωνικό ιστό
Οι χαρούμενοι άνθρωποι διατηρούν τους δεσμούς τους με την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες και τους συναδέλφους τους. Αυτοί οι ισχυροί δεσμοί λειτουργούν σαν αντικαταθλιπτικό σύμφωνα με έρευνες. Αν σκεφτείς λοιπόν ότι όπως προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέχρι το έτος 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως και ότι στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το 25% των αντρών (περίπου 850.000 Έλληνες) και το 33% των γυναικών (1.100.000 Ελληνίδες) πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη, μάλλον ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τις επαφές σου με τους γύρω σου.
Γίνε ευγνώμον
Για όσα έχεις, για εκείνα που έχεις πετύχει, θα σε βοηθήσει πολύ να αντιμετωπίσεις το στρες και να αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις. Άλλωστε οι ειδικοί υποστηρίζουν ό,τι η ευγνωμοσύνη σχετίζεται άμεσα με την ικανοποίηση που παίρνεις από τη ζωή.
Σκέψου θετικά και αισιόδοξα
Αυτό δεν σημαίνει να γίνεις χαζοχαρούμενη. Αλλά να βρεις τρόπους να αντιμετωπίζεις τις απαισιόδοξες σκέψεις, οι οποίες συνοψίζονταν στους εξής κυριότερους:
- Επικεντρώσου σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις και έχε πάντα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζεις.
- Να ξέρεις ό,τι «και αυτό θα περάσει» που σημαίνει ό,τι όσο άσχημο και να είναι κάτι, δεν θα κρατήσει για πάντα, όλα έχουν ημερομηνία λήξης.
- Γίνε καλή στο διαχωρισμό, δηλαδή μην μεταφέρεις μία δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίζεις στην προσωπική σου ζωή στη δουλειά και το αντίστροφο.
Βοήθησε τους γύρω σου
Οι καλές πράξεις σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, πράγμα που έχει θετικά αποτελέσματα και στη σωματική σου υγεία. Ερευνητές παρακολούθησαν για τρία χρόνια 5 γυναίκες που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και οι οποίες βοηθούσαν εθελοντικά 67 ανθρώπους που έπασχαν από την ίδια ασθένεια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εθελόντριες παρουσίασαν αισθητά μεγαλύτερη βελτίωση από τους ασθενείς που βοηθούσαν. Έχεις πολλούς λόγους, λοιπόν, για να κάνεις το καλό.
Μάθε ό,τι τα υλικά αγαθά δεν μας κάνουν ευτυχισμένους
Όλα τα i-phones, οι plasma τηλεοράσεις, τα ακριβά αυτοκίνητα και τα μοδάτα ακριβά ρούχα και αξεσουάρ δεν μπόρεσαν κανένα να κάνουν ευτυχισμένο, πράγμα που έχει αποδειχθεί από διάφορες έρευνες κατά καιρούς. Συμπέρασμα, μην δίνεις βάση στα υλικά αγαθά δεν είναι το παν.
Αντιμετώπισε με επιτυχία τις αποτυχίες

Όπως σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνουν διάφορα άσχημα γεγονότα, έχουν μάθει όμως να μην τους καταβάλλουν. Μάθε να το κάνεις και εσύ. Κάθε αποτυχία -πρόβλημα -δυσκολία είναι μια καινούργια αρχή και μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, επανεκτίμησε τη ζωή και ανακάλυψε νέα μονοπάτια.
Πρόσεχε την υγεία σου
Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και χωρίς αυτή κανείς μας δεν είναι ευτυχισμένος. Συμπέρασμα, πρόσεχε την υγεία σου -δεν μιλάμε μόνο για την σωματική αλλά και για την πνευματική- και όλα θα πάνε καλά.
Τέλος βάλε στόχους
Για τους στόχους έχουμε ξαναμιλήσει και σε προηγούμενο άρθρο. Το μόνο που θα σας πούμε σήμερα είναι: να προσπαθήσετε να τους κατακτήσετε χωρίς να καταπατήσετε τις αρχές και τις αξίες σας. Δηλαδή, να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα