Πλήγμα για τις δανειοδοτηθείσες επιχειρήσεις οι αιφνιδιαστικές τροπολογίες

Καυστικό στις αποφάσεις της Κυβέρνησης το Επιμελητήριο
Πέμπτη, 02 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Πλήγμα για τις δανειοδοτηθείσες επιχειρήσεις  οι αιφνιδιαστικές τροπολογίες
Σε στενή επαφή με τα υπόλοιπα 5 Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών βρίσκεται το Επιμελητήριο Λακωνίας, εκφράζοντας ανησυχίες για τις εξελίξεις στα θέματα των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο Δανείων προς τις επιχειρήσεις, που χορηγήθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
Στο επίκεντρο της ανησυχίας βρίσκεται η ανακολουθία λόγων και έργων από πλευράς Κυβέρνησης, η οποία ενώ είχε υποσχεθεί, σε σχετική συνάντηση με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής για επανεξέταση του προβλήματος και διαμόρφωση-εξυγίανση των επιχειρήσεων, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά υπαναχώρησε επικαλούμενη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και προέβη σε ριζική ανατροπή του ισχύοντος νομικού πλαισίου με ορατό κίνδυνο να αφανιστεί η δοκιμαζόμενη επιχειρηματικότητα που είχε χρησιμοποιήσει τις παραπάνω εγγυήσεις.
Το αίτημα που υποβάλλει το Επιμελητήριο είναι η επαναφορά του καταργηθέντος νομικού καθεστώτος (άρθρο 58, Ν. 4075/12) και η έναρξη του υπεσχημένου θεσμικού διαλόγου, υπογραμμίζοντας ότι «Η εφαρμογή των αιφνιδιαστικά ψηφισθέντων τροπολογιών και διατάξεων οδηγεί σε αφανισμό των δανειοδοτηθέντων επιχειρήσεων».
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti