Αντίθετα τα Επιμελητήρια της χώρας σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου

Οι νέες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων και την κατάργηση των διατάξεων για την παροχή και...
Τρίτη, 14 Μάιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίθετα τα Επιμελητήρια της χώρας σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου
Οι νέες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων και την κατάργηση των διατάξεων για την παροχή και τη διαχείριση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των 24 Επιμελητηρίων.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπό την προεδρία του προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου και με τη συμμετοχή προέδρων και εκπροσωπών των 24 Επιμελητηρίων, καθώς επίσης και βουλευτών και περιφερειαρχών των περιοχών των οποίων οι επιχειρήσεις πλήττονται από τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την ψήφιση του Σ/Ν «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».
Όπως διαπιστώθηκε από τους παρευρισκόμενους, η επαναφορά των άρθρων που είχαν εξʼ αρχής αποσυρθεί (42 και 22 του Νόμου περί Επενδυτικών Εργαλείων και άλλων διατάξεων) στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνονται τα αντίθετα από τα συμφωνηθέντα σχετικά με το πλαίσιο εγγυήσεων του δημοσίου με τον χειρότερο τρόπο.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος θα τεθεί επικεφαλής στις προσπάθειες αποτροπής της εφαρμογής των εν λόγω άρθρων. Θα πραγματοποιηθεί δε και ενημέρωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το μέγεθος του προβλήματος, με την κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων, δημοσιοποίηση των σημαντικών συνεπειών από την εφαρμογή των διατάξεων αυτών και τέλος, κατάθεση τροπολογίας για την εφαρμογή των διατάξεων χωρίς αναδρομική ισχύ.  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti