Με την σύνταξη του Ιουλίου το ΕΚΑΣ του 2013 στον ΟΑΕΕ

Με τη σύνταξη του Ιουλίου θα καταβληθεί τελικά η χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2013, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Οργανισμός...
Τρίτη, 04 Ιούνιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με την σύνταξη του Ιουλίου το ΕΚΑΣ του 2013 στον ΟΑΕΕ
Με τη σύνταξη του Ιουλίου θα καταβληθεί τελικά η χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2013, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Για τον έλεγχο των δικαιούχων απαιτείται η διασταύρωση των εισοδημάτων έτους 2011 (οικονομικό έτος 2012), ώστε να χορηγηθεί σε όσους το δικαιούνται βάσει των κριτηρίων αυτών και να διακοπεί στους υπόλοιπους.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το σχετικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παρέλαβε η ΗΔΙΚΑ στις 15 Μαΐου, οπότε και άρχισε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ ο εισοδηματικός έλεγχος.
Για την ολοκλήρωση του ελέγχου απαιτείται η εκ νέου αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων, για τον τελικό έλεγχο, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του ΕΚΑΣ και ο προσδιορισμός των αντιστοιχουσών κρατήσεων και μειώσεων.
Επειδή η αποστολή στο Κέντρο Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων του αρχείου καταβολών συντάξεων οφείλει να γίνει το αργότερο έως στις 10 κάθε μήνα, επομένως και έως 10 Μαΐου για τις συντάξεις του Ιουνίου, ήταν αδύνατο να γίνει η χορήγηση του ΕΚΑΣ με τη σύνταξη μηνός Ιουνίου, διευκρινίζει ο ΟΑΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti