«Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ»

Επιδότηση μέχρι 55% για επενδυτικά σχέδια εξωστρεφών επιχειρήσεων
Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ»
Μέσα στον Ιούλιο η προκήρυξη του προγράμματος
Την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και την ανάδειξη του εξωτερικού εμπορίου ως στρατηγική προτεραιότητα επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ», που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο.
Το πρόγραμμα επιχορηγεί τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, τον σχεδιασμό συσκευασίας, την απόκτηση διεθνών πιστοποιήσεων, δαπάνες marketing σε τρίτες χώρες κλπ, με δικαιούχους όλες τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έκαναν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2012, στους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, των υπηρεσιών καθώς και επιλεγμένους κλάδους του εμπορίου.
Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών προτάσεων μπορεί να κυμαίνεται από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ, ή 100.000 ευρώ για συγκεκριμένους κλάδους, ενώ το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 30% έως 55%.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η διάρκεια υλοποίησης των επενδύσεων είναι 15 μήνες με 3μηνη παράταση υπό προϋποθέσεις, ενώ δίδεται η δυνατότητα προκαταβολής έως 50% της επιχορήγησης, με προσκόμιση εγγυητικής επιστολής.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti