Ξανά στη Βουλή το ιατρείο Κυπαρισσίου

Νέα ερώτηση σχετικά με το Περιφερειακό Ιατρείο Κυπαρισσίου κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, ο βουλευτής λακωνίας κ....
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέα ερώτηση σχετικά με το Περιφερειακό Ιατρείο Κυπαρισσίου κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, ο βουλευτής λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
Επισημαίνοντας τα προβλήματα που είχαν ανακύψει στη λειτουργία του ΠΙ Κυπαρισσίου και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων εξαιτίας της συμπεριφοράς του τότε υπηρετούντος ιατρού, ο βουλευτής υπενθύμισε το έγγραφο που είχε σταλεί από τον υπουργό, με το οποίο ενημέρωνε για τις ενέργειες μετακίνησης του και δεσμευόταν για τη σύντομη αντικατάστασή του με νέο ιατρό κατόπιν προκήρυξης της συγκεκριμένης θέσης.
Ταυτόχρονα, ο κ. Αποστολάκος ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η παρουσία μία φορά την εβδομάδα ιατρού από το Νοσοκομείο Μολάων για την πρόσκαιρη κάλυψη των αναγκών της περιοχής και μέχρι την κάλυψη της θέσης.
Μάλιστα, με στόχο την επίσπευση της προκήρυξης και κυρίως τη διασφάλιση εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος από υποψήφιους ιατρούς, ο λάκωνας βουλευτής με ερώτησή του παρέθετε τους λόγους
που καθιστούν επιβεβλημένο τον χαρακτηρισμό του ΠΙ Κυπαρισσίου ως άγονο.
Ωστόσο, όπως ενημέρωσε ο βουλευτής, επειδή το υπουργείο Υγείας ουδέποτε απάντησε στην ερώτηση και ακόμη εκκρεμεί η κάλυψη της θέσης, ο κ. Αποστολάκος ερωτά τον υπουργό τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καλυφθεί η θέση του ιατρού και τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί προκειμένου να συμβεί αυτό, καθώς και αν θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον χαρακτηρισμό του ΠΙ Κυπαρισσίου ως άγονο.