Επιστολή στον υφυπουργό Υγείας για τα ιατρεία του νομού

Τη στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου της Μονεμβάσιας και την έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Νικολάου Βοιών, το οποίο έχει...
Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστολή στον υφυπουργό Υγείας για τα ιατρεία του νομού
Τη στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου της Μονεμβάσιας και την έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Νικολάου Βοιών, το οποίο έχει συσταθεί στα χαρτιά, αλλά δεν έχει λειτουργήσει εδώ και 4,5 χρόνια ζήτησε με επιστολή του προς τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, ο Α΄ επιλαχών υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης  Αντωνάκος.
Ενημερώνοντας τον υπουργό για την κενή οργανική θέση γενικού ιατρού στο ιατρείο Μονεμβασίας, ο κ. Αντωνάκος επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης του ιατρείου και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, ιδιαίτερα δε μετά την έλευση στη Μονεμβασιά και αρκετών κρουαζιερόπλοιων με χιλιάδες επισκέπτες.
Όσον αφορά δε, στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Νικολάου Βοιών, ο κ. Αντωνάκος αναφέρει, πως παρά το γεγονός ότι η δημιουργία του ήταν πάγιο αίτημα του Κέντρου Υγείας Νεάπολης και των κατοίκων, προκειμένου να εξυπηρετούνται εκατοντάδες μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, δεν έχει προκηρυχθεί ακόμα η θέση αγροτικού γιατρού.