Καταλήψεις υπαλλήλων στη ΔΕΥΑ Σπάρτης μέχρι και την Παρασκευή

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες 12/10 οι υπάλληλοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Σπάρτης, με σύνθημα «Η εξαθλίωση των...
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταλήψεις υπαλλήλων στη ΔΕΥΑ Σπάρτης μέχρι και την Παρασκευή
Σε κατάληψη προχώρησαν χθες 12/10 οι υπάλληλοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης της Σπάρτης, με σύνθημα «Η εξαθλίωση των εργαζομένων δε θα περάσει».
«Το βαρέλι δεν έχει πάτο» ανέφεραν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Εργαζομένων ΔΕΥΑ και ΕΥΔΑΓΪ, αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, τονίζοντας ότι «ο οδοστρωτήρας του μεσοπρόθεσμου έρχεται να ισοπεδώσει όλα τα δικαιώματα εργαζομένων-συνταξιούχων και να ξεπουλήσει όλα τα κοινωνικά αγαθά, ακόμη και το νερό».
Εκφράζοντας τη συνολική αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, η οποία όπως σημείωσαν «υποχωρεί και παραχωρεί όλα όσα ζήτησαν οι τροϊκανοί, καταργεί το εργατικό δίκαιο, το σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, αλλά και το δικαίωμα στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, “ινδοποιώντας” αμοιβές και εργασιακές σχέσεις», οι εργαζόμενοι Ύδρευσης και Αποχέτευσης πανελλαδικά, αποφάσισαν καθημερινές 2ωρες καταλήψεις εγκαταστάσεων στις εν λόγω επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, οι καταλήψεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 12 έως και τις 2 το μεσημέρι, μέχρι και αύριο, 14 Οκτωβρίου.

Απεργίες διαρκείας προετοιμάζουν οι δάσκαλοι
Εξάλλου, σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζονται οι δάσκαλοι, πρόταση την οποία θα υποβάλλουν στη συνεδρίαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Οι δύο μεγάλες παρατάξεις στο χώρο των δασκάλων συμφώνησαν τελικά να προτείνουν στα μέλη της ΔΟΕ απεργία διαρκείας, αίτημα το οποίο έχει ήδη ζητήσει η ΠΑΣΚ, ενώ η ΔΑΚΕ αιτήθηκε την περασμένη Τρίτη 11/10 απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στην εισήγησή τους τα μέλη της ΔΑΚΕ προτείνουν:
• Διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας αύριο 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας στις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ, των φοιτητών, των μαθητών, των γονέων και του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΥΠΔΒΜΘ.
• Την κήρυξη τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.
• Πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων στις 20 Οκτωβρίου με πρόταση-εισήγηση του ΔΣ της ΔΟΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 24 Οκτωβρίου.