Κραυγή αγωνίας των μηχανικών Πελ/σου

Αναξιοκρατικές ρυθμίσεις πλήττουν τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κραυγή αγωνίας των μηχανικών Πελ/σου
Προβάλλοντας τις διεκδικήσεις των μηχανικών, με αναβάθμιση των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών, ένα αξιοκρατικό μισθολόγιο και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που δε θα οδηγεί σε αφαίμαξη τους μισθωτούς υπαλλήλους, η πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Τα αλλεπάλληλα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση,  προκειμένου να περάσει τα σχέδιά της και να υλοποιήσει τις εντολές της “τρόικας”,  δεν έχουν τελειωμό.
Η βάρβαρη και άδικη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στους εργαζομένους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχίζεται οδηγώντας τον Έλληνα πολίτη στην εξαθλίωση. Η αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται με το “πολυνομοσχέδιο” για τα εργασιακά που πλήττει βάναυσα τους συναδέλφους μηχανικούς του δημοσίου τομέα.
Ο τεχνικός κόσμος αντιδρά με σθένος στις μειώσεις μισθών, στις καταργήσεις επιδομάτων, στην υποβάθμιση του δημοσίου τομέα και στην συρρίκνωση των τεχνικών υπηρεσιών αυτού, στις εντάξεις μηχανικών στο απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που ισοδυναμεί με ένα είδος συγκαλυμμένης απόλυσης, στο νέο βαθμολόγιο και στο νέο μισθολόγιο που δημιουργούν άδικη και άνιση μεταχείριση μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και στη νέα φορολογική επιδρομή.

Αντιστεκόμαστε σε κάθε πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, το μέλλον μας, τη χώρα μας. Καταγγέλλομε κάθε πολιτική που ισοπεδώνει και απαξιώνει τον επιστήμονα διπλωματούχο μηχανικό, τον έλληνα μηχανικό που αποτέλεσε και αποτελεί τον βασικό συντελεστή της ανάπτυξης και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ελλάδας τουλάχιστον τα τελευταία εξήντα χρόνια.

Απαιτούμε την αναβάθμιση των δημοσίων τεχνικών υπηρεσιών και του ρόλου των μηχανικών και αρνούμαστε την υποβάθμιση και την κατάργηση του μηχανικού δημόσιου λειτουργού όπως μεθοδεύεται  με τις πρόσφατες κυβερνητικές ενέργειες. Διεκδικούμε μισθολόγιο που θα αποτυπώνει της ιδιαιτερότητες και τις εφʼ όρου ζωής ευθύνες των μηχανικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ζητάμε την προστασία των εισοδημάτων και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που δεν θα έχει μονίμως αιμοδότες τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή της, η κ. Τσιώλη υπογραμμίζει ότι η βοήθεια που θα πρέπει να παράσχει η κυβέρνηση -αν πραγματικά θέλει- προκειμένου η χώρα μας να μην οδηγηθεί σε μεσαιωνικές συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης είναι να βρει με σύνεση και ψυχραιμία λύσεις και τα απαραίτητα μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης. «Η κυβέρνηση οφείλει, δημιουργώντας ένα δίκαιο αξιακό σύστημα,  να προχωρήσει σε πολιτικές τόνωσης της αγοράς, σε αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, σε στήριξη των επενδύσεων και των πραγματικών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, με αξιοποίηση της γνώσης του έλληνα επιστήμονα, του έλληνα μηχανικού».