Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Σπάρτη

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ένας 18χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, που φέρεται ότι διέπραξε ληστεία  σε βάρος 65χρονου στη Σπάρτη.Ειδικότερα, όπως προέκυψε...
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξιχνιάστηκαν κλοπές στη Σπάρτη

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ένας 18χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, που φέρεται ότι διέπραξε ληστεία  σε βάρος 65χρονου στη Σπάρτη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, το πρωί της Δευτέρας 10/8, ο 18χρονος μπήκε σε σπίτι ιδιοκτησίας 65χρονου σε Τοπική Κοινότητα του Δ. Σπάρτης και αφαίρεσε ένα μονόκαννο επαναληπτικό όπλο-καραμπίνα, το οποίο ο 65χρονος κατείχε νόμιμα. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ΑΤ Περιφέρειας Σπάρτης.
Παράλληλα, εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και σε βάρος 45χρονου ημεδαπού. Δράστες φέρονται ότι είναι 3 ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 21, 27 και 30 ετών αντίστοιχα, ενώ σε βάρος τους έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Οι ανωτέρω δράστες το βράδυ της Πέμπτης 17/3, αφού έσπασαν την πόρτα του καταστήματος του 45χρονου, μπήκαν και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές, είδη τροφίμων και χρηματικό ποσό.
Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.