Επιστολή Παναγιωτακάκου σε Παπακωνσταντίνου

Κίνδυνος απένταξης από ΕΣΠΑ του νηπιαγωγείου Γλυκόβρυσης
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστολή Παναγιωτακάκου σε Παπακωνσταντίνου
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος.
Χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» και «κακόβουλη» τη στάση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ απέναντι στο Δήμο Ευρώτα, ο κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος αναφέρει, ότι παρά την επιμονή της δημοτικής αρχής, δεν κατέστη δυνατό να εγκριθεί το έγγραφο με θέμα: «Χαρακτηρισμός χώρου για τη χωροθέτηση ανέγερσης νηπιαγωγείου και δημοτικών εγκαταστάσεων αναψυχής και άθλησης, σε περιοχή εντός των ορίων του οικισμού “Κάτω Γλυκόβρυση” του Δ. Έλους Λακωνίας», προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στα δέοντα.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Επανερχόμαστε στο θέμα χαρακτηρισμού του χώρου για τη χωροθέτηση ανέγερσης του νηπιαγωγείου Γλυκόβρυσης.
Μετά την επιστολή μου, στις 3/08/2011, ουδεμία ενέργεια έγινε, ώστε να δοθεί η ενδεδειγμένη λύση στο θέμα που αφορά στο ΥΠΕΚΑ.
Μέχρι σήμερα, παρά την επιμονή μας προς τις υπηρεσίες σας, δεν κατέστη δυνατό να εγκριθεί το έγγραφο με θέμα “Χαρακτηρισμός χώρου για τη χωροθέτηση ανέγερσης νηπιαγωγείου και δημοτικών εγκαταστάσεων αναψυχής και άθλησης, σε περιοχή εντός των ορίων του οικισμού Κάτω Γλυκόβρυση του Δήμου Έλους, νομού Λακωνίας”, ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος και να εκδοθεί η απαραίτητη οικοδομική άδεια από την πολεοδομία και τον ΟΣΚ.
Στο σημείο αυτό να επισημάνω, ότι το διθέσιο νηπιαγωγείο της Γλυκόβρυσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ο κίνδυνος απένταξης του έργου θα ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο σας.
Δεν είναι δυνατόν σε περίοδο πρωτοφανούς κρίσης να υπάρχει πολυτέλεια απένταξης έργων από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα σε περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια, όπως η Λακωνία και ο Δήμος Ευρώτα».