«Νεκρώνουν» οι υπηρεσίες στο Δ. Ευρώτα

Απεργιακό τριήμερο εργαζομένων στις 17,18 και 19 Οκτωβρίου
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Νεκρώνουν» οι υπηρεσίες στο Δ. Ευρώτα
Συνεχείς κινητοποιήσεις εργαζομένων από όλους τους κλάδους σημειώνεται το τρέχον διάστημα σε όλη τη χώρα, ενώ όλο και περισσότεροι φορείς συμμετέχουν στο απεργιακό μπαράζ.
Την ίδια ώρα που 100.000 περίπου τόνοι απορριμμάτων βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας, ορατός είναι και ο κίνδυνος η κατάσταση να επεκταθεί και στο Δήμο Ευρώτα, οι εργαζόμενοι του οποίου εξήγγειλαν καταλήψεις για τις 17 και 18 Οκτωβρίου σε δημαρχείο, δημοτικά κτήρια, αμαξοστάσιο και αποθήκες.

Συγκεκριμένα, μετά από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/10, οι εργαζόμενοι του νέου «καλλικρατικού» δήμου αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό και τιθέμενοι στο πλευρό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν απεργία και για τις 19 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί στη γέφυρα του Ευρώτα.

Εκφράζοντας τη συνολική αντίδρασή τους στα νέα χαράτσια, οι εργαζόμενοι του Δ. Ευρώτα καλούν όλους τους συνδημότες τους να συστρατευτούν σε κοινό μέτωπο ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές. Σε σχετική ανακοίνωση προς όλους τους εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του δήμου, παρουσιάζουν τις κινητοποιήσεις ως μονόδρομο προκειμένου, όπως αναφέρουν, «να απαλλαγούμε από αυτούς που θέλουν να μας σκλαβώσουν».

«Εμείς δε χρωστάμε σε κανένα. Δεν πουλάμε παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία, το μέλλον και τη ζωή μας. Δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους», τονίζουν χαρακτηριστικά, προβάλλοντας ως σύνθημα των κινητοποιήσεών τους «Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική νίκη…Ή αυτοί ή εμείς».
Ξεκαθαρίζοντας ότι η απεργιακή τους κινητοποίηση δε σχετίζεται με κάποια αξίωση για επιδόματα και προνόμια, αλλά για να διεκδικήσουν «τα τελευταία ψήγματα αξιοπρεπούς εργασίας και διαβίωσης που μας απέμειναν», οι εργαζόμενοι μιλούν για σωρεία αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και φυσική υγεία των ελλήνων.

«Αντιδρούμε και συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα να μας αφαιρεί το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή εργασία», υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι ο αγώνας αυτός έχει κοινωνικό χαρακτήρα προκειμένου «όλοι μαζί να γυρίσουμε την πλάτη σʼ αυτούς που θέλουν τη φυσική, κοινωνική και ψυχική μας εξόντωση».

Την ίδια ώρα, άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο να ετοιμάζει υγειονομική διάταξη, που θα υποχρεώνει τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε αποκομιδή και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλο να αφήνει να εννοηθεί ότι το έργο της αποκομιδής δεν αποκλείεται να αναλάβουν ιδιώτες.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα κάνουν πίσω και δηλώνουν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν και με τους ιδιώτες.