2ο κύκλος ιατρικής εκπαίδευσης από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Μετά την επιτυχημένη πρώτη φάση ιατρικής εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το ΚΥ Αρεόπολης συνεχίζει με το 2ο κύκλο, που...
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
2ο κύκλος ιατρικής εκπαίδευσης από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης
Μετά την επιτυχημένη πρώτη φάση ιατρικής εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το ΚΥ Αρεόπολης συνεχίζει με το 2ο κύκλο, που έχει τίτλο «Διαχείριση χρονίων νοσημάτων, επείγουσα ιατρική, πρόληψη και προαγωγή Υγείας στη Μάνη: Η απάντηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Οικονομική Κρίση».

Το πρόγραμμα μετεκπαιδευτικών μαθημάτων θα γίνεται 3 το μεσημέρι έως 5 το απόγευμα και ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα 17/10 με θέμα «Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Σχεδιασμός και προτεραιότητες της διασύνδεσης», με ομιλητή τον καθηγητή ιατρικής σχολής του Παν/μιου Αθηνών κ. Μ. Κουτσιλιέρη. Στη συνέχεια, ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης θα μιλήσει για την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη δίνη της οικονομικής κρίσης», ενώ κατόπιν ο ίδιος και οι ιατροί-επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου θα πραγματευτούν το ζήτημα «Εξειδικευμένη Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση».

Στις 19/10, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Μαριόλη με θέμα «Αποδοτικότητα των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης», ενώ ακολούθως ο ιατρός-επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου κ. Ι. Λεοντσίνης θα μιλήσει για «Τα πρώτα βήματα στην αντιμετώπιση Οξέων Στεφανιαίων Συνδρόμων. Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες. Απαντήσεις σε συνήθη κλινικά ερωτήματα». «Ο οφθαλμός μέσα από τα μάτια του Αγροτικού Ιατρού. Βασική οφθαλμολογική εξέταση-Διαγνωστική προσέγγιση συνήθων οφθαλμικών σημείων και συμπτωμάτων», είναι το θέμα που θα αναλύσει την ίδια μέρα ο αγροτικός ιατρός του ΚΥ Αρεόπολης κ. Γ. Βαρτσάκης, ενώ ο ενημερωτικός κύκλος συνεχίζεται το Νοέμβριο, ο οποίος θα διαρκέσει έως και το Σεπτέμβρη του 2012.

Παράλληλα, στις 26/10 θα πραγματοποιηθούν από τις 7-9 το βράδυ επιστημονικές συναντήσεις ΠΦΥ με τίτλο «Στη σκιά των βράχων της Μάνης». Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης θα μιλήσει για την «Εκπαίδευση και Έρευνα στο ΚΥ Αρεόπολης. Ο δεκάλογος, η πεντάτευχος και οι πλάνες σε μια ερευνητική εργασία». Οι «Δυνατότητες και προβληματικές στην τυχαία δειγματοληψία από έναν πληθυσμό σε δύσβατη περιοχή. Το παράδειγμα της Μάνης», είναι το θέμα που θα αναπτύξει την ίδια ημέρα ο κ. Κ. Μίχας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής, ενώ για τους «Εμβολιασμούς παιδικής και εφηβικής ηλικίας» θα μιλήσει η αγροτικός ιατρός του ΚΥ Αρεόπολης κ. Δ. Παρταλίδη. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με ομιλίες για τον «Προληπτικό έλεγχο και τους εμβολιασμούς ομάδων υψηλού κινδύνου» των κ.κ. Μ. Ριφουνά, ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και Ε. Λιβεράκου, αγροτικός ιατρός του Κέντρου.