Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων του ΣΔΟΕ

Στο 64,10% η φοροδιαφυγή σε Λακωνία, Αργολίδα και Αρκαδία
Τρίτη, 13 Αύγουστος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων του ΣΔΟΕ
Αιχμή του δόρατος το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών
Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής αυτό το καλοκαίρι, με τους ελεγκτές να έχουν εξαπολύσει «σαφάρι» ελέγχων σε καταστήματα, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται κυρίως σε τουριστικές περιοχές.
Όργιο παραβατικότητας κατέδειξαν και οι τελευταίοι έλεγχοι του ΣΔΟΕ που διενεργήθηκαν από τις 25/7 έως τις 5/8 πανελλαδικά, καθώς από τους συνολικά 1465 ελέγχους των «Ράμπο» βρέθηκαν συνολικά 731 παραβάτες, διαπιστώθηκαν 3.904 παραβάσεις και το μέσο ποσοστό φοροδιαφυγής διαμορφώθηκε στο 49,89%.
Η Λακωνία, η Αργολίδα και η Αρκαδία, πρωταθλήτριες της φοροδιαφυγής για την περιφέρεια Πελοποννήσου, καταλαμβάνουν την 6η θέση πανελλαδικά με ποσοστό 64,10%, ενώ η Μεσσηνία βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις στον πίνακα των «φοροφυγάδων», με ποσοστό 37,50%.
Τα σκήπτρα ωστόσο και στους τελευταίους ελέγχους συνεχίζει να κρατά η Εύβοια, που μαζί με τη Σκύρο, μοιράζονται την αρνητική πρωτιά του 85,13%. Τελευταίες σε φοροδιαφυγή, τα Ιωάννινα, η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα, με ποσοστό 17,54%.
Σημαντική διαφοροποίηση του νέου καθεστώτος ελέγχων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια το γεγονός πως οι έλεγχοι κατά τους θερινούς μήνες δεν πραγματοποιούνται μόνο σε τουριστικές περιοχές αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια. Μάλιστα, οι έλεγχοι είναι επαναλαμβανόμενοι, καθώς τα ειδικά συνεργεία του ΣΔΟΕ μπορούν να επισκεφτούν, με διαφορά λίγων ημερών, δύο ή και περισσότερες φορές την ίδια περιοχή.
Στόχος του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» είναι η διενέργεια πάνω από 25.000 ελέγχων σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και απλούς πολίτες έως το τέλος του έτους, προκειμένου να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία.
«Όπλο» στα χέρια των ελεγκτών αλλά και πεδίο έντονων συζητήσεων, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, έτσι ώστε τα αδήλωτα εισοδήματα να έρθουν στην επιφάνεια και να φορολογηθούν.
Το μήνυμα μάλιστα που στέλνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι το «μαύρο» χρήμα στις τράπεζες θα βρεθεί, ακόμα και αν υπάρξει ανάληψη των καταθέσεων, καθώς οι ελεγκτικές υπηρεσίες προτίθενται να αναζητήσουν στα αρχεία των τραπεζών όλες τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti