Στρατιά αστέγων, δίπλα στη στρατιά ανέργων προβλέπει το Επιμελητήριο Λακωνίας

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
Τρίτη, 20 Αύγουστος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
 Στρατιά αστέγων, δίπλα στη στρατιά ανέργων προβλέπει το Επιμελητήριο Λακωνίας
Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην επιμελητηριακή κοινότητα η φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνηση να άρει το πάγωμα των πλειστηριασμών, βάζοντας στο στόχαστρο την πρώτη κατοικία.
Από την πλευρά του, το Επιμελητήριο Λακωνίας με ανακοίνωσή του επισημαίνει τον σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου και εκφράζει την έντονη ανησυχία των δανειοληπτών.
«Σε μια εποχή που το κόστος αντιμετώπισης της τραπεζικής κρίσης επιβαρύνει επιχειρήσεις και πολίτες, συρρίκνωσε κατακόρυφα και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισε τα εισοδήματα, έπληξε και πλήττει την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η συζητούμενη άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα δημιουργήσει δίπλα στη στρατιά των ανέργων τη στρατιά των αστέγων», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Συντασσόμενο δε και με τα υπόλοιπα επιμελητήρια, ζητά την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όσο διαρκεί η κρίση και την προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων των «κόκκινων δανείων» ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους.
«Είναι απαράδεκτο να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας. Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν αποτελούν λύση γιατί οδηγούν σε κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, γεγονός που θα επιδεινώσει και την τραπεζική κρίση, αλλά και θα οδηγήσει σε αρνητικά, κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα για ολόκληρη την κοινωνία», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti