Από το 2014 το επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους

Εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.Όπως...
Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2013 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από το 2014 το επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους
Εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους, η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.
Όπως ορίζει ο νόμος, το εν λόγω επίδομα θα χορηγείται από το 2014 στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.
Το επίδομα δικαιούνται άνεργοι, από 20 έως 66 ετών, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας.
Υπενθυμίζεται, ότι από τον ΟΓΑ καταβάλλονται τα νέα οικογενειακά επιδόματα σε 126.802 δικαιούχους. Πρόκειται για το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Τα επιδόματα καταβάλλονται τμηματικά παράλληλα με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti