Υπολειτουργεί το Πρωτοδικείο Γυθείου

Για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Πρωτοδικείο Γυθείου έδωσε απαντήσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, μετά...
Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπολειτουργεί το Πρωτοδικείο Γυθείου
Για τα προβλήματα υποστελέχωσης του Πρωτοδικείο Γυθείου έδωσε απαντήσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Παπαϊωάννου, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
Ο υπουργός παραδέχτηκε πως από τις συνολικά 11 οργανικές θέσεις σχεδόν οι μισές είναι κενές, αφού στο Πρωτοδικείο Γυθείου υπηρετούν σήμερα 4 γραμματείς, 1 δακτυλογράφος και 1 επιμελητής, ενώ ως προς την κάλυψη των κενών θέσεων μέσω μεταθέσεων δικαστικών υπαλλήλων σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχετικό αίτημα ενδιαφερόμενου.

Όσον αφορά δε, στη λύση των μετατάξεων υπαλλήλων από άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ο κ. Παπαϊωάνου ενημέρωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως η απόσπαση δικαστικού υπαλλήλου από την Καλαμάτα μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από τη συναίνεση του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Μετά την απάντηση του κ. Παπαϊωάννου, ο λάκωνας βουλευτής σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ο υπουργός παραμένει στο επίπεδο των διαπιστώσεων, αλλά δεν προχωρά στην εξεύρεση μόνιμων λύσεων που θα αντιμετωπίσουν οριστικά την υποστελέχωση και τα προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοδικείου Γυθείου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά:
«Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, βούληση, αποφασιστικότητα και άμεση υλοποίηση των αποφάσεων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν τα διαθέτει.   
Επομένως, μία άλλη πολιτική στο χώρο της Δικαιοσύνης και όχι μόνο, είναι πλέον εθνικά αναγκαία και επιβεβλημένη».
                    

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti