Δεν απέφυγαν τις κοινωνικές αντιδράσεις οι αξιωματούχοι της Σπάρτης

Ισχυρή φρουρά για τους κυβερνητικούς
Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν απέφυγαν τις κοινωνικές αντιδράσεις οι αξιωματούχοι της Σπάρτης

Xωρίς βιαία επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του «Όχι», κατά τις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου Τάσος Αποστολόπουλος.

Ωστόσο, η μαθητική παρέλαση διεξήχθη με τους περισσότερους από τους μαθητές να στρέφουν το κεφάλι αντίθετα από την εξέδρα των επισήμων σε ένδειξη αγανάκτησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία.
Την οργή τους εξωτερίκευσαν και αρκετοί πολίτες που στάθηκαν απέναντι από τους αξιωματούχους της Λακωνίας και αποδοκίμασαν λεκτικά τους πολιτικούς φωνάζοντας συνθήματα όπως «Προδότες», «Όχι στη νέα κατοχή», «Είστε πολιτικά διεφθαρμένοι».

Αντιμέτωπος με τους κυβερνητικούς κ.κ. Αποστολόπουλο και Γρηγοράκο, στάθηκε και ο σπαρτιάτης ιατρός κ. Δημ. Αλειφερόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να υπενθυμίσει δημόσια ότι είχε καταγγείλει και στο παρελθόν μίζες πολλών χιλιάδων ευρώ που του ζητήθηκαν για μια επαγγελματική άδεια, την οποία επέτρεπε ο νόμος και εφαρμόστηκε σε 18 νομούς της χώρας. “Εκθρέψατε ένα κράτος διεφθαρμένο, το υπηρετήσατε και το υπηρετείτε. Είμαι θυμωμένος, γιατί με προσβάλατε προσωπικά, με κοροϊδέψατε υποκριτικά”, ανέφερε εξαπολύοντας το δριμύ του «κατηγορώ»: “Οι πατεράδες μας 70 χρόνια πριν έγραφαν ιστορίες δόξας. Ευνουχίσατε την πατρίδα, τη βάλατε σε επιτήρηση. Είστε διεφθαρμένοι πολιτικά!”. Ακολούθησαν θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους πολίτες και εκδηλώσεις αποδοκιμασίας με γιουχαΐσματα και συνθήματα για δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Μετά τη λήξη της παρέλασης, τόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τάσος Αποστολόπουλος όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, που είχε στο πλευρό του το διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης Νίκο Κουφό, αποχώρησαν ταχύτητα υπό τη στενή συνοδεία αστυνομικών.

Στις άλλες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα έντασης και με διακοπές των παρελάσεων.

Στην Καλαμάτα η παρέλαση διεκόπη αρκετές φορές, αφού αρχικά διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.
Οι μαθητές παρέλασαν εν μέσω των συνθημάτων, μάλιστα αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.
Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.
Και εκεί οι μαθητές, περνώντας από την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση, έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν

στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.

Εξάλλου, στην Πάτρα στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Αμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα, ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti