Με 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση Αποστολάκη

Φημολογείται παραίτηση και Γρηγοράκου
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με 152 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ μετά την ανεξαρτητοποίηση Αποστολάκη
Την ανεξαρτητοποίησή της γνωστοποίησε, λίγες ώρες μετά τη χθεσινή πρωθυπουργική ανακοίνωση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας τη διαφωνία της με το εξαγγελθέν δημοψήφισμα και τονίζοντας πως πρόκειται για μια «βαθιά διχαστική διαδικασία».
Με δισέλιδη επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Η κ. Αποστολάκη αιτιολόγησε την κίνησή της αυτή ως προϊόν της διαφωνίας της με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
«Παραμένοντας συνεπής με τις απόψεις μου εκφράζω την κατηγορηματική διαφωνία μου με αυτήν την επιλογή της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή της και συνέχισε ότι η αιτία που αποχωρεί είναι η απουσία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και η εξάντληση της κυβερνητικής στόχευσης που καταλήγει στα συνήθη υποζύγια.
Μέσα από την επιστολή αγανάκτησης, μιλά για ανεπιτυχή διαδικασία αναπροσαρμογής της ελληνικής οικονομίας και αποτυχία της κυβέρνησης να συνάψει πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες.
«Είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης», σημείωσε, ζητώντας κοινωνική στήριξη στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση αντί διεξαγωγής δημοψηφίσματος που ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός.
Και κατέληξε: «Έχω χρέος να αντισταθώ σʼ αυτήν τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή, απειλεί τη βιωσιμότητα της ώρας. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν.
Για τον λόγο αυτόν δεν παραιτούμαι από την εντολή που μου έδωσαν οι συμπολίτες μου, αλλά ανεξαρτητοποιούμαι αποχωρώντας από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».
Με την ανεξαρτητοποίηση της κ. Αποστολάκη η δύναμη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μειώνεται στους 152 βουλευτές από τους 160 που είχε όταν εκλέχτηκε το 2009.
Εξάλλου, φήμες κάνουν λόγο και για άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που μελετούν να προχωρήσουν σε ανεξαρτητοποίηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βήματα της Μιλένας Αποστολάκη ακολουθεί η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου, ενώ, τελικά, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλόνίκης Εύα Καϊλή ζήτησε με επιστολή της από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Ακόμα πληροφορίες θέλουν και το βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκο, το βουλευτή Ζακύνθου Βαρβαρίγο και τον Δ. Λιντζέρη να ετοιμάζονται να ανεξαρτητοποιηθούν.
Παράλληλα και ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Νίκος Μπίστης γνωστοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και προτίθεται να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Πηγές: fimotro.blogspot.com, newsbeast.gr, enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti