Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

Την αντίδρασή τους στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Λακωνίας, διοργανώνοντας στις 6 το απόγευμα της...
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης
Την αντίδρασή τους στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Λακωνίας, διοργανώνοντας στις 6 το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής 4/11 συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.
Τονίζοντας ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία και πως περαιτέρω θυσία του ελληνικού λαού δεν είναι δυνατή, το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία να πλημμυρίσουν την πλατεία της πόλης μας μαζί με τις οικογένειές τους.
Στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ αναφέρει:
«Συναγερμός, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, παντού. Για να εμποδίσουμε τη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων που ανέρχεται σε πάνω από 12 δις.
Φέρνουν ασφαλιστικό νόμο, όπου επιβάλλονται δραματικές παραπέρα περικοπές σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις, αύξηση εργατικών εισφορών, μείωση εργοδοτικών εισφορών, σφαγιασμό έως και κατάργηση των εφάπαξ, νέα μεγάλη συρρίκνωση σε ό,τι έχει απομείνει σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικές παροχές. Ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 1,4 δις λιγότερες δαπάνες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία για το 2012 σε σχέση με το 2011.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχθούμε ένα νέο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρέπει να ματαιώσουμε τη χαριστική βολή στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι αρνητικές εξελίξεις δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατʼ επέκταση και το μέλλον των παιδιών μας, της νέα γενιάς γενικότερα. Έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση».


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia