Συνεχιζόμενη εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού στο ΓΝ Σπάρτης

Ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 18/10 στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ο 2ος κύκλος μαθημάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας.Η...
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχιζόμενη εκπαίδευση νοσηλευτικού προσωπικού στο ΓΝ Σπάρτης
Ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη 18/10 στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ο 2ος κύκλος μαθημάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού της νοσηλευτικής υπηρεσίας.
Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί στις 9 και 23 Νοεμβρίου, 7 και 14 Δεκεμβρίου, 20 και 31 Ιανουαρίου του νέου έτους, καθώς επίσης και στις 7 Φεβρουαρίου του 2012, στο αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τις 12.30΄ έως και τις 2.30΄ το μεσημέρι.
Κατά την έναρξη του προγράμματος, ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων κ. Νίκος Κουφός, απηύθυνε προς τους συμμετέχοντες νοσηλευτές τον ακόλουθο χαιρετισμό:
«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την εκπαιδευτική αυτή διαδικασία της νοσηλευτικής υπηρεσίας του νοσοκομείου μας, πρώτον γιατί ως εκπαιδευτικός, πιστεύω απόλυτα στη δύναμη της επιμόρφωσης σε οποιαδήποτε οργανωμένη δραστηριότητα του ανθρώπου κατά τη σημερινή εποχή. Δεύτερον, έχω αντιληφθεί από τη μέχρι τώρα συμμετοχή μου στο νοσοκομειακό χώρο, ότι ο νοσηλευτής ως επαγγελματίας υγείας, πρέπει να συνδυάζει διάθεση προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και σύγχρονη επιστημονική γνώση για να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας του. Η ραγδαία όμως εξέλιξη της τεχνολογίας στην εποχή μας και η αλματώδης πρόοδος της ιατρικής επιστήμης, επιβάλλουν τη διαρκή ενημέρωση του νοσηλευτή στα νέα δεδομένα, καθώς και την εξοικείωσή του με τις νέες τεχνολογίες οι οποίες εξαπλώνονται με μαθηματική πρόοδο σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου.
Προσωπικά γνωρίζω τις συνθήκες εργασίας σας, αντιλαμβάνομαι τον ιδιαίτερο κόπο που καταβάλετε σε κάθε βάρδια του εικοσιτετραώρου προκειμένου να παράσχετε τις κατάλληλες φροντίδες σε κάθε ασθενή, να τον ανακουφίσετε, να τον παρηγορήσετε, να τον τονώσετε ηθικά και ψυχικά ώστε να μην πάψει να ελπίζει στην θεραπεία του η οποία τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται από τους ιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου μας. Το παραγόμενο έργο ενός νοσοκομείου είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας, η οποία καταβάλλεται από όλες τις υπηρεσίες που το στελεχώνουν. Οι ιατροί εργάζονται μαζί με τους νοσηλευτές και προϋπόθεση της εργασίας τους είναι η εξασφάλιση πόρων και μέσων από τη διοικητή υπηρεσία.
Διαρκές μέλημα της διοίκησης όπως γνωρίζετε, είναι η εξασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών εργασίας, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος, υπέρ του κοινωνικού συνόλου το οποίο δικαιούται μια σύγχρονη δημόσια υγεία. Η πρωτοφανής δημοσιονομική δυσχέρεια της πατρίδας μας, δεν πρέπει επʼ ουδενί λόγω να λειτουργήσει ανασταλτικά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στον ελληνικό λαό και στο επίπεδο αυτό μπορούμε εμείς να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο με την αύξηση της αποτελεσματικότητάς μας στο επιτελούμενο έργο της δημόσιας Υγείας.
Η μεθοδικότερη εργασία μας, υποβοηθούμενη σημαντικά από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που εισάγουμε -όχι χωρίς δυσκολίες- στο νοσοκομείο μας, η πληρέστερη γνώση του αντικειμένου της εργασίας μας, που εδώ κυριολεκτικά είναι ο άνθρωπος, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας, είναι το περιεχόμενο του παρόντος επιμορφωτικού σεμιναρίου.
Για το λόγο αυτό χαιρετίζω θερμά και συγχαίρω ειλικρινά τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Στάμω Καπετανούδη για την οργάνωση της ενδοϋπηρεσιακής αυτής επιμόρφωσης των νοσηλευτών και νοσηλευτριών του νοσοκομείου μας, καθώς και όλους εσάς για την πρόθυμη και ενεργό συμμετοχή σας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου σας και κάθε πρόοδο και εξέλιξη στην επαγγελματική καριέρα σας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia