«Ναυάγησε» το όνειρο της Σκάλας

Εκπρόθεσμο το αίτημα για Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ναυάγησε» το όνειρο της Σκάλας
Σύσκεψη για τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, μετά και την ερώτηση του λάκωνα βουλευτή κ. Γρηγόρη Αποστολάκου για το θέμα, αλλά και το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Δ. Ευρώτα.
Σε απαντητικό έγγραφο προς την ερώτηση του κ. Αποστολάκου, η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «δεν καθίσταται εφικτή η άμεση υλοποίηση ίδρυσης παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα», επικαλούμενη τους εξής λόγους:
• Το αίτημα κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στις 5/9, χρονικό σημείο κατά το οποίο είχε ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
• Στην πρόταση δεν περιλαμβάνεται η διασφάλιση παραχώρησης χώρου για στέγαση του σχολείου.
• Ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον δεν είναι ικανοποιητικός.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η απάντηση της αναπληρωτή υπουργού Παιδείας αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανακολουθίας και αναξιοπιστίας. Πρώτα καταργούν το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Σκάλας, στη συνέχεια ανακοινώνουν μετά βαΐων και κλάδων την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και τελικά ξεκαθαρίζουν πως δεν θα γίνει τίποτα. Ομολογούν με τον πλέον κυνικό τρόπο πως είπαν ψέματα. Όσο για τους λόγους που επικαλούνται τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο αφού ισχυρίζονται πως μολονότι γνώριζαν ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ότι έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, δεν δίστασαν στα τέλη του ίδιου μηνός να ανακοινώνουν την ίδρυση νέου σχολείου στη Σκάλα. Ένα ακόμη δείγμα του κυβερνητικού εμπαιγμού απέναντι σε μία ολόκληρη τοπική κοινωνία και στους εκπροσώπους της. Πιθανότατα από τα τελευταία, αφού οι ημέρες αυτής της κυβέρνησης είναι πλέον μετρημένες».  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia