Για τη μαθητική παρέλαση απαντά η δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά

Ανακινείται το θέμα της αποχής του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά-Αγίου Ιωάννη από τις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και τη μαθητική...
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για τη μαθητική παρέλαση απαντά η δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά
Ανακινείται το θέμα της αποχής του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά-Αγίου Ιωάννη από τις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και τη μαθητική παρέλαση, με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Πολυξένη Γεωργουσοπούλου να απαντά στις καταγγελίες που την ήθελαν ως κύρια αυτουργό της εν λόγω απόφασης.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η διευθύντρια του 6/θεσιου σχολείου υπογραμμίζει:
«Με τις υπʼ αρίθμ. 6/5-10-2011 και 9/26-10-2011 αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, οι οποίες στηρίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 201/1998, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι ο/η σημαιοφόρος, οι παραστάτες/τριες, ο/η καταθέτης-τρια στεφάνου (άρθρο 13, παρ. 11 του ΠΔ 201/1998), καθώς και οι υπόλοιποι μαθητές/τριες του σχολείου θα συμμετάσχουν στη δοξολογία, στην κατάθεση στεφάνου και στις λοιπές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για:
• Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Άγιο Ιωάννη
• Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Μυστρά. Επίσης, το σχολείο θα παραστεί για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο Παρόρι.
Για τη λήψη της παραπάνω απόφασης, λάβαμε σοβαρά υπόψη την ιδιαίτερη αξία που έχει για κάθε σχολική μονάδα η ενιαία παρουσία της (σημαιοφόρος, παραστάτες, καταθέτης στεφάνου, λοιποί μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί), καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής όλων από κοινού -μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων- στις εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς το σχολείο να διασπάται σε δύο, τρία ή και περισσότερα μέρη, με κριτήριο τον τόπο διαμονής των μαθητών/τριών. Επισημαίνουμε δε, ότι το σκεπτικό της απόφασης κατανοούν απολύτως και συμμερίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία και οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας.
Επιπρόσθετα, για τις σχετικές αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, είχαν λάβει γνώση ο διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και ο Δ. Σπάρτης».
Να σημειωθεί ότι οι όποιες ανακρίβειες στα δελτία Τύπου που εκδίδονται, αφορούν σε αυτούς καθαυτούς που τα κοινοποιούν και όχι στη σύνταξη του «ΛΤ». Οι όποιες διαφορές μεταξύ του προέδρου της ΤΚ Μυστρά και της διευθύντριας του 6/θεσιου σχολείου επί του θέματος, δεν αποτελούν αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού. Και επειδή η έκφραση γνώμης είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, ως εφημερίδα μπορούμε να φιλοξενούμε κάθε αντίλογο.