Ημερίδα για τον ιό Τριστέτσα στο Διοικητήριο

Φόβος «εξάπλωσης» στην αγροτική οικονομία
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ημερίδα για τον ιό Τριστέτσα στο Διοικητήριο
Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη 2/11 στο διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας ημερίδα ενημέρωσης για την επαπειλούμενη εξάπλωση του ιού της Τριστέτσα στα εσπεριδοειδή.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γεωπόνων Λακωνίας και τη Διεύθυνση Αγροτική Οικονομίας και Κτηνιατρικής του νομού, συμμετείχαν η ιολόγος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Δρ. Χριστίνα Βαρβέρη, καθώς και οι γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αργολίδος και Λακωνίας κκ Δημήτριος Δήμου και Αφροδίτη Γρηγοράκου αντίστοιχα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις σοβαρότατες συνέπειες στις εσπεριδοκαλλιέργιες και κατʼ επέκταση στην αγροτική οικονομία της περιοχής που θα έχει η εξάπλωση του ιού της Τριστέτσας.
Από την πλευρά της, η κ. Τζανετέα επεσήμανε τη σοβαρότητα του ζητήματος και τόνισε ότι η ΠΕ Λακωνίας σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο, δήμους, ΚΕΠΥΕΛ, κλπ) θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την διαρκή ενημέρωση του κοινού και την αύξηση των κλιμακίων ελέγχου, προκειμένου να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, με τελικό στόχο την καταστροφή και του τελευταίου δέντρου που έχει μολυνθεί από τον ιό στην περιοχή μας.
Επιπροσθέτως, παρότρυνε τους εσπεριδοκαλλιεργητές, τους φυτωριούχους και τις ομάδες παραγωγών της Λακωνίας να γίνουν αρωγοί στις προσπάθειες ελέγχου που καταβάλει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, βοηθώντας στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση του ιού της Τριστέτσας.