Εγκρίθηκαν 4 προγραμματικές συμβάσεις για λακωνικά έργα

Ευτυχές τέλος για το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης
Παρασκευή, 04 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκρίθηκαν 4 προγραμματικές συμβάσεις για λακωνικά έργα
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το πολύπαθο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, μετά την εισήγηση στο ΠΣ της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντίας Τζανετέα για την κατασκευή του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο έχει ήδη ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Για πάγιο αίτημα που θα ικανοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα της Λακωνίας μίλησαν ο περιφερειάρχης Πελ/σου κ. Π. Τατούλης και η κ. Τζανετέα, τονίζοντας ότι η κατασκευή νέου σύγχρονου Γυμνασίου, σε αντικατάσταση του λειτουργούντος σε ενοικιασμένο κτήριο επί της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου, θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στο εκπαιδευτικό και μαθησιακό τους έργο.
Παράλληλα, εγκρίθηκαν τρείς προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της περιφέρειας και του Δ. Ευρώτα για τα εξής έργα:
• Αντικατάσταση-επέκταση δικτύων ύδρευσης Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ευρώτα.
• Αντιπλημμυρική θωράκιση των προχωμάτων των οικισμών ΄Ελους και Σκάλας.
• Αντιπλημμυρικά έργα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λέημονα.
Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας επεσήμανε ότι το μεν πρώτο αφορά σε αντικατάσταση αμνιαντοσωλήνων, που σήμερα αποτελούν το δίκτυο ύδρευσης των κοινοτήτων Δ. Ευρώτα, τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής τους, λόγω των γνωστών συνεπειών στην ανθρώπινη υγεία από τη μακροχρόνια χρήση τους. Για το δεύτερο και τρίτο έργο, η κ. Τζανετέα ενημέρωσε το ΠΣ ότι τα Δημοτικά Διαμερίσματα Σκάλας, Λέημονα και Έλους έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες από τις πλημμύρες που έχουν πλήξει την περιοχή τους τα τελευταία χρόνια και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι με τα έργα που προτείνονται, θα θωρακιστούν αποτελεσματικά οι περιουσίες των κατοικιών από μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti