Ξεκίνησαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού από το ΚΕΠ Σπάρτης

Προς ανακούφιση των ασθενέστερων ομάδων
Τρίτη, 27 Μάιος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησαν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού από το ΚΕΠ Σπάρτης
Ανακοινώθηκαν την Τρίτη 27/5, από το ΚΕΠ Σπάρτης, τα προγράμματα που θα προσφέρουν σε πολλούς συμπολίτες μας ευκαιρίες για φθηνό τουρισμό, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς και για χορήγηση βεβαιώσεων αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας, δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι (ασφαλιστικά ενήμεροι) και τα προστατευόμενα μέλη τους και οι δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και απόκομμα πληρωμής σύνταξης η καταβολής εισφορών.
Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου. Σε όσους εγκριθεί, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν 6 μέρες κοινωνικού τουρισμού, ιαματικές εκδρομές καθώς και δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας. Δικαιούχοι σε αυτή την περίπτωση, είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ, οι τρίτεκνοι με ετήσιο εισόδημα κάτω των 23.000 ευρώ, οι μακροχρόνια άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών με ετήσιο εισόδημα κάτω των 12000 ευρώ. Επίσης, άτομα με αναπηρία άνω του 67% ή με προστατευόμενα μέλη είναι στο 67% με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 23.000 ευρώ και άτομα που χρίζουν μηχανικής υποστήριξης των οποίων η ζωή εξαρτάται από την χρήση κατ΄ οίκον ιατρικών συσκευών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 23.000 ευρώ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι πρόσφατος λογαριασμός ρεύματος, ταυτότητα, ΑΦΜ δικαιούχου και συζύγου (εάν υπάρχει).
Ειδικότερα, για τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης απαιτούνται επιπλέον ο αριθμός ΑΜΚΑ τους, ο ασφαλιστικός τους φορέας, ο αριθμός πρωτοκόλλου της βεβαίωσης από τον κρατικό ασφαλιστικό φορέα, στον οποίο υπάγεται ο ασθενής, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατʼ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή του. Στην περίπτωση που κάποιος είναι ανασφάλιστος χρειάζονται αντίστοιχα τα στοιχεία της βεβαίωσης από κρατικό νοσοκομείο. Η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο θα γίνεται καθʼ όλη τη διάρκεια του έτους.
Τέλος, για την χορήγηση βεβαιώσεων αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι των ασφαλιστικών ταμείων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠΟΤΕ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για αυτή την περίπτωση, είναι ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλιστικού Φορέα, τον Αριθμό Μητρώου ΔΙΑΣ, τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ και το δελτίο ταυτότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 85-87) στο τηλέφωνο 2731361600, καθώς και στα γραφεία ΚΕΠ Μυστρά (2731089370), Θεραπνών (2731074560), Φάριδος (2731035388), Πελλάνας (2731361012) και Οινούντος (2731094194).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti